Blind debuteert met spectaculair gelijkspel in het shirt van Bayern

13 januari 2023, 19:57

Daley Blind heeft zijn eerste minuten gemaakt als speler van Bayern München. De linkspoot speelde tijdens de oefenwedstrijd tegen RB Salzburg zo'n 25 minuten mee namens zijn nieuwe werkgever. Bayern moest op het eigen trainingscomplex wel genoegen nemen met een 4-4 gelijkspel.

Blind was niet de enige Nederlander bij de selectie van trainer Julian Nagelsmann. Ryan Gravenberch mocht namelijk in de basis beginnen. Mattijs de Ligt (enkelblessure) en Noussair Mazraoui (ontsteking aan hartzakje) waren niet van de partij. Bayern kwam al vroeg op voorsprong via Leroy Sané, die al na negen minuten het net wist te vinden. Daarna leek het echter helemaal mis te gaan voor de grootmacht. Salzburg kwam dankzij Sékou Koïta, Karim Konaté en Noah Okafor namelijk op een verrassende 1-3 voorsprong.

Bekijk ook: Haller maakt hattrick binnen acht minuten bij Borussia Dortmund

Bij die tussenstand kwam Blind als invaller binnen de lijnen en samen met zijn ploeggenoten knokte hij zich terug. De zeventienjarige Arijon Ibrahimovic maakte de aansluitingstreffer en zag dat Kingsley Coman niet veel later voor de gelijkmaker verzorgde. Bayern bleef jagen op meer en leek in de slotfase alsnog met een overwinning van het veld te kunnen stappen. Mathys Tel was goed voor de 4-3, maar dat bleek niet voldoende. Aan de overkant sloeg Okafor ook nog een keertje toe namens de bezoekers uit Oostenrijk.

Bundesliga

Nu worden de pijlen door Bayern weer gericht op de Bundesliga. Volgende week vrijdag staat de zestiende speelronde namelijk op het programma. Bayern moet wel meteen aan de bak. Er wacht namelijk een bezoekje aan nummer drie RB Leipzig. De manschappen van Nagelsmann hebben al 34 punten verzameld en zijn daarmee de koploper van de Bundesliga. Achtervolger Freiburg heeft momenteel vier punten minder. Blind kan op bezoek in Leipzig zijn eerste echte minuten maken namens Bayern.