FC Volendam wint spectaculair duel van RKC en pakt broodnodige punten

14 januari 2023, 20:43

FC Volendam heeft in eigen huis belangrijke punten gepakt in de strijd om handhaving in de eredivisie. De ploeg van trainer Wim Jonk wist een 0-1 achterstand goed te maken en uiteindelijk met 2-1 te winnen van RKC in een vermakelijk duel. De ploeg staat voor even boven de rechtstreekse degradatiestreep.

Zowel FC Volendam als RKC Waalwijk borduurden in het basiselftal voort op de wedstrijd van vorige week. Wim Jonk zag geen reden om te schuiven en stuurde dezelfde elf namen het veld in als in de 0-3 winstpartij tegen SC Cambuur. Joseph Oosting voerde slechts één wijziging door ten opzichte van de 0-0 tegen SC Heerenveen. Lars Nieuwpoort moest zijn plek afstaan aan de van een schorsing terugkerende Juriën Gaari. 

Donkerrode kaart

FC Volendam oogde kwetsbaar in de openingsfase, maar ondanks uitstekend veldspel wist de opponent uit Waalwijk hier niet van te profiteren. Nadat de thuisploeg zich in de wedstrijd had geknokt, kreeg het via Robert Mühren en Gaetano Oristanio zelfs dotten van kansen om de score te openen. Beide spelers zagen hun schot echter op het houtwerk uiteenspatten. Dat FC Volendam met elf spelers de rust haalde, was te danken aan Bas Nijhuis. De leidsheer bestrafte een schandalige overtreding van Derry Murkin met slechts een gele prent. 

De tweede helft golfde het spel op een neer. RKC Waalwijk was via Julian Lelieveld en Thierry Lutonda - die voor leeg doel hopeloos faalde - dichtbij de openingstreffer. Uiteindelijk was na ruim één uur Mats Seuntjens met zijn eerste Eredivisietreffer dit seizoen verantwoordelijk voor de 0-1. Deze goal werkte geenszins bevrijdend voor de ploeg van Joseph Oosting, want een masterclass koppen van Xavier Mbuyamba leverde enkele minuten later alweer de gelijkmaker op.

Sterke slotfase

In de slotfase trok FC Volendam de wedstijd naar zich toe. Gaetano Oristanio draaide subliem weg bij zijn directe tegenstander en bracht Florent da Silva in stelling. Door deze winnende goal van de Fransman begint FC Volendam met twee overwinningen uitstekend aan 2023. De Volendammers wippen met deze drie punten zelfs over FC Emmen heen. Wat ten slotte opviel was dat voor het drietal doelpuntenmakers het allemaal hun eerste doelpunt in dienst van hun club was.

Man van de wedstrijd: Gaetano Oristanio

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen