Verhulst neemt met heldenrol afscheid van basisplaats bij AZ: "Zuur"

14 januari 2023, 22:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De gewonnen uitwedstrijd van AZ tegen sc Heerenveen was een aparte voor keeper Hobie Verhulst. De doelman eiste een hoofdrol op door onder meer een penalty van Amin Sarr te stoppen, maar weet tegelijkertijd ook dat het voorlopig zijn laatste wedstrijd voor AZ zal zijn. Hij raakt zijn plek namelijk kwijt aan winteraanwinst Mathew Ryan.

"Ik kan niet ontkennen dat er wat dingen zijn gebeurd", zei Verhulst na afloop dan ook tegenover ESPN. "Maar het enige waar ik me op kan focussen zijn de wedstrijden en trainingen. Ik heb er alles aan gedaan om daar zo goed mogelijk te staan. Natuurlijk is het zuur, want je wil blijven spelen. Maar ik ga niet bij de pakken neer zitten. Het liefst wilde ik twee dagen na het nieuws alweer spelen. Daar ging gelijk de focus op. Dat is ook het meest professionele om te doen."

Verhulst voegde bovendien daad bij woord, want hij speelde een sterke wedstrijd. Het hoogtepunt was de gestopte strafschop van Sarr halverwege de tweede helft. "Sarr raakte eerst geblesseerd, dus het duurde heel lang", vertelde hij. Waar zijn verdedigers probeerden de penaltynemer uit zijn concentratie te halen, besteedde Verhulst daar zelf geen aandacht aan. "Ik focus me op de bal, laat ze hun gang maar gaan. Ik heb niet gezien wat ze allemaal deden, maar dat hoort er tegenwoordig een beetje bij", lachte hij. 

Uit hun reactie ná de gemiste strafschop, bleek in ieder geval dat Verhulst bij zijn medespelers de gunfactor heeft. "Dat vind ik mooi om te zien, dat ze het je gunnen omdat je elke dag je uiterste best doet. Ik ben zelf vooral blij met de drie punten en de nul." Toch lijkt het er dus op dat we Verhulst voorlopig niet onder de lat gaan zien. Wat hem nu te doen staat? "Doorgaan. Ik ben een professional. Ik hou van het spelletje en ga elke dag met plezier naar de voetbal. Ik moet het vuur aan de schenen leggen van de andere keeper." Als dat lukt, kan hij zijn plek zomaar terugveroveren. "Het is voetbal, hè."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen