Engelse media mild voor Weghorst na duur gelijkspel bij debuut

18 januari 2023, 23:40

In de Engelse media is verschillend gereageerd op het eerste puntverlies van Manchester United in 2023 en het debuut van Wout Weghorst. Het gelijkspel tegen Crystal Palace (1-1) was volgens meerdere kranten niet verdiend, al hebben de kranten terecht enkel lof voor de vechtlust van de thuisploeg, die met een schitterende vrije trap vlak voor tijd langszij kwam. 

De Daily Mail vindt dat Manchester United verreweg de grootste aanspraak op de drie punten had op Selhurst Park. 'Het leek er lang op dat ze vanavond de tweede plaats achter koploper Arsenal zouden gaan pakken', vond de krant. Vervolgens vergelijkt het medium de wedstrijd van woensdag met het laatste duel van het vorige seizoen, toen de Red Devils onder toeziend oog van de toen net aangestelde Ten Hag met 1-0 verloren door een treffer van Wilfried Zaha. 'Er is veel veranderd sinds Ten Hag die dag voor het eerst zijn nieuwe ploeg kwam bekijken', vindt het. 'De negativiteit van die dag is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een nieuw zelfvertrouwen', schrijft de krant, 'maar uiteindelijk kon de ploeg de briljantie van Michael Olise niet weerstaan.' Weghorst krijgt voor zijn optreden een magere 6 van de krant. 

Volgens The Guardian markeerde de basisplaats die Weghorst woensdag kreeg 'de volgende stap in de Ten Hag-revolutie'. Die werd volgens de krant ingezet na het verloren uitduel met Aston Villa (3-1) in november, het laatste puntverlies tot het gelijkspel bij Crystal Palace. De krant wijst er fijntjes op dat die wedstrijd tevens de laatste van Cristiano Ronaldo voor de club betekende. Volgens de krant was de wissel van Weghorst, die twintig minuten voor tijd werd afgelost door Scott McTominay, het teken dat Ten Hag de minimale 0-1 voorsprong graag wilde verdedigen. Dat dat uiteindelijk niet lukte haalt volgens de krant 'de wind uit de zeilen' van het elftal van Ten Hag, dat nu elf verliespunten achterloopt op koploper Arsenal. 

Ook het lokale Manchester Evening News beloont het spel van Weghorst met rapportcijfer 6. 'Hij was netjes als aanspeelpunt ondanks slechts drie trainingssessies met zijn nieuwe ploeggenoten', vindt de krant. De lage beoordeling komt vooral voort uit het missen van een kopbal in de eerste helft. Overigens kreeg rechtsback Aaron Wan-Bissaka met een 8 de hoogste beoordeling van de krant. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen