Real klopt Danjuma-loos Villareal, Juve kruipt door het oog van de naald

19 januari 2023, 23:38

Real Madrid heeft donderdagavond op het nippertje de kwartfinale van de Copa del Rey bereikt ten koste van Villarreal. In een spannende wedstrijd vol mooie doelpunten was het Dani Ceballos die in de absolute slotfase het verschil maakte voor de Koninklijke (2-3). De comeback van Real is indrukwekkend, want bij rust zag het er niet naar uit dat de ploeg van Carlo Ancelotti winnend van het veld zou stappen.

In de eerste helft was Villarreal namelijk dominant en effectief. De ervaren middenvelder Etienne Capoue schoot zijn ploeg al na vier minuten op voorsprong en in de 41e minuut werd deze voorsprong verdubbeld, toen Samuel Chukwueze na een fantastische aanval over verschillende schijven hard raak schoot achter Thibaut Courtois. Real moest dus aan de bak.

In de tweede helft beten de Madrilenen echter van zich af en dat werd binnen het kwartier beloond. Vinicius Jr. was het eindstation van een knappe aanval en schoot de aansluitingstreffer binnen, waarna Eder Militao zijn ploeg op gelijke hoogte kopte. In de 86e minuut maakte de ingevallen Ceballos, die eerder ook al de assist op Vinicius had geleverd, het verschil voor Ancelotti, waardoor zijn ploeg zich herstelde van de pijnlijke nederlaag tegen Barcelona afgelopen weekend (3-0).

Juve blijft kwakkelen

Ook Juventus heeft de volgende ronde van de beker bereikt, maar dit ging zeker niet van harte. Na de 5-2 nederlaag tegen Serie A-koploper Napoli wilde de ploeg van Allegri zich laten zien tegen het nietige Monza, maar dat bood dapper weerstand. Federico Chiesa maakte uiteindelijk tien minuten voor tijd het verschil voor Juventus door de 2-1 binnen te schieten, maar duidelijk is dat er voldoende werk aan de winkel is in Turijn.