Grijpen Ajax en PSV mis? 'Danjuma op weg naar Premier League'

20 januari 2023, 08:00

De toekomst van Arnaut Danjuma lijkt toch niet in de Eredivisie te liggen. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano gaat de aanvaller van Villarreal op korte termijn een beslissing nemen, waarbij Everton de beste papieren zou hebben om hem op huurbasis binnen te halen. 

Op twitter schrijft Romano vrijdag dat de Engelse club reeds een medische keuring van Danjuma zou hebben ingepland. De tweede club van Liverpool zou al dicht bij een akkoord met de Spaanse werkgever van de aanvaller zijn. Met de komst van Danjuma zouden de Toffees een belangrijke pion binnen hebben in de strijd om degradatie uit de Premier League te voorkomen. Met vijftien punten staat de ambitieuze club momenteel voorlaatste, als bedraagt het gat naar de veertiende plaats van Leeds United slechts twee punten. 

Mocht Danjuma inderdaad voor een overgang naar Everton kiezen, dan vissen Ajax en PSV achter het net. Beide clubs zouden zich deze week hebben gemeld voor de 25-jarige aanvaller, die zijn opleiding voor een groot deel bij PSV genoot maar uiteindelijk doorbrak in het betaald voetbal bij NEC. In Eindhoven is Danjuma in beeld om de vleugels te komen versterken nadat PSV deze transferperiode al afscheid nam van zowel Cody Gakpo (naar Liverpool) als Noni Madueke (naar Chelsea).

Ook Ajax zag de komst van Danjuma wel zitten, wist De Telegraaf eerder deze week te melden. De Nederlandse topclubs ondervonden echter hevige concurrentie vanuit Engeland. Onder meer Tottenham Hotspur, Aston Villa en Bournemouth (waar Danjuma eerder al onder contract stond) waren voor hem in de markt, maar de keuze lijkt nu dus toch op Everton te gaan vallen. 

Lees ook: Update: 'Zowel Ajax als PSV hoopt Danjuma binnen te halen'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen