Bond grijpt keihard in: flinke puntenmindering dreigt voor Juventus

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

20 januari 2023 – Juventus verkeert in zwaar weer. De Oude Dame staat op dit moment derde achter koploper Napoli en AC Milan, maar de club kan een vrije val gaan maken op de ranglijst. De Italiaanse voetbalbond FIGC heeft namelijk een flinke puntenmindering geëist tegen Juventus van negen punten.

Bond grijpt keihard in: flinke puntenmindering dreigt voor Juventus

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De club zit in financieel zwaar weer en recent kwam ook nog naar buiten dat er gesjoemeld zou zijn met de boekhouding. Juve zou zich schuldig hebben gemaakt aan het vervalsen van de waarde van hun spelers, dat gaat tegen de reglementen in van de Serie A. Daarnaast zit Cristiano Ronaldo achter de club aan, hij krijgt nog een kleine twintig miljoen euro van 36-voudig kampioen van Italië. 

Gevonden document
De Portugese sterspeler is inmiddels zijn zakken aan het vullen in Saudi-Arabië, maar hij is een overeenkomst die hij met de club had nog niet vergeten. Hij is bereid om juridische stappen te ondernemen om zijn geld - 19.6 miljoen om precies te zijn - te krijgen van de club. Dat schrijft La Repubblica. Het document met daarop de overeenkomst werd vorig jaar gevonden in het kantoor van jurist Federico Restano en is ondertekend door Fabio Paratici, de toenmalige sportief directeur.

De handtekening van Ronaldo ontbreekt. Ronaldo en zijn advocaten zeggen het document nog nooit hebben gezien. Het wordt een lastige strijd voor Juventus, dat zowel op sportief als op bestuurlijk niveau nog zoekende is. Inmiddels zijn heeft het bestuur een nieuwe invulling gekregen. Fioranna Vittoria Negri, Maurizio Scanavino, Gianluca Ferrero, Diego Pistone en Laura Cappiello zijn toegetreden tot het bestuur van de club. 

  • Topclub Adv

    Jacks stunt met waanzinnige actie: scoren we tegen de Fransen? Dan win je €100,00 met slechts €1,00 inzet!

    Scoort Nederland tegen Frankrijk, dan win je aanstaande vrijdag vijftig tot honderd euro.

  • Reacties

    Eredivisie

    gerelateerd