Opmerkelijke vergelijking voor Memphis bij Atlético Madrid

20 januari 2023, 20:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Memphis Depay (28) heeft grote schoenen te vullen bij Atlético Madrid. De Nederlandse spits gaat in de Spaanse hoofdstad met rugnummer negen spelen. Eerder droegen onder anderen Ferran Torres, Radamel Falcao en Luis Suárez al het tricot namens Los Rojiblancos. Voor hij de overstap vanaf FC Barcelona maakte, sprak hij met Antoine Griezmann.

Dat vertelde Memphis vrijdag tijdens zijn presentatie. "Ik heb met Griezmann gesproken voor de transfer en hij vertelde veel mooie dingen over de club", aldus de Nederlander. "Het was voor mij geen verrassing, want ik hoorde wat ik had verwacht. Ik ben ook welkom geheten door iedereen, dat was erg leuk. Ik kijk ernaar uit om een wedstrijd te willen spelen voor deze fans."

Op welke positie Memphis uit de voeten zal gaan, liet hij in het midden. "Ik heb vorig seizoen ook als middenvelder gespeeld. Hetzelfde geldt voor in Oranje en ook bij Olympique Lyon. Ik heb graag wat vrijheid in de as van het veld, om ruimte te creëren voor anderen. Maar ik moet met aanpassen aan wat de coach van mij vraagt. Ik wil mijn creativiteit opzij zetten om zo functioneel mogelijk te zijn."

Lees ookBelg tóch deel van Memphis-deal: niet-verplichte optie voor Barça

Simeone vergelijkt Memphis met Diego Costa

Ook trainer Diego Simeone heeft hoge verwachtingen van zijn kersverse aanwinst, zo vertele hij tijdens de presentatie. "Hij moet weer de speler worden die hij bij Olympique Lyon was", zei de Argentijn. "Daar liet hij zijn beste vorm zien. Dan kan hij ons geven wat we zoeken." Met rugnummer negen komt hij in een fraai rijtje spitsen, toch ziet Simeone in hem een ander type. "Hij doet me denken aan Diego Costa. Een spits die aan de zijkant begon, maar centraal kwam te spelen omdat hij explosief en sterk was."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen