Ajax na mislopen Danjuma gelinkt aan 26-jarige Leeds-aanvaller

21 januari 2023, 10:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax was één van de clubs die interesse toonde in Arnaut Danjuma. De aanvaller lijkt echter voor Everton te gaan kiezen. De Amsterdammers verschuiven hun blik nu richting Engeland, waar Leeds United-aanvaller Jack Harrison (26) naar verluidt weer in het vizier is verschenen. 

Dat schrijft GiveMeSport, dat CBS-journalist Ben Jacobs als bron opvoert. De 26-jarige Engelsman zou al ruim een jaar worden gevolgd door de Amsterdammers. De club is echter niet de enige gegadigde voor Harrison, die nog tot medio 2024 vastligt in Leeds. Ook Arsenal zou hem in de peiling houden, nadat de lijstaanvoerder in de Premier League naast Mykhailo Mudryk greep die naar Chelsea vertrok. 

Daarnaast zou ook Atalanta Bergamo voor Harrison in de markt zijn. De linksbuiten kan dit seizoen geen denderende cijfers overleggen bij zijn club. Hij scoorde in zestien competitie-wedstrijden alleen in het thuisduel met Chelsea in augustus maar staat sindsdien droog. Vorig seizoen was hij echter een belangrijke pion voor de club, getuige zijn acht treffers waarmee hij een belangrijke bijdrage leverde aan het lijfsbehoud in de Premier League. 

Manchester City

Harrison speelde in de jeugd bij zowel Liverpool als Arsenal, maar trok vervolgens naar de Verenigde Staten. Daar werd hij opgepikt door Manchester City, dat hem vervolgens verhuurde aan achtereenvolgens Middlesbrough en Leeds United. Die laatste club nam hem in 2021 definitief over van de Citizens voor een bedrag van bijna 13 miljoen euro. Of Leeds hem wil verkopen valt nog te bezien, aangezien de nummer veertien van de Premier League nog lang niet veilig lijkt in de strijd tegen degradatie. De voorsprong op hekkensluiter Southampton bedraagt slechts twee punten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja, Tadic was ook niet goed in de PL. Maar weer een linksbuiten is gewoon dom en zonde

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Al weer zo'n totaal onbekende speler kopen ? Ajax koop Modric, bij wijze van, maar ga niet weer experimenteren.

jailhouserockert
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En daar heeft Ajax ook geld voor he en die willen ook naar Nederland komen he. Denk aub eerst eens na voordat je zo'n domme reactie plaatst. Nederlandse top kan alleen maar 2e of 3e garnituur kopen, de rest is ver, heel ver, buiten bereik.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hello Jailhouse, ik noemde Modric meer als illiustratie, sarcastisch. Het Ajax aankoopbeleid is in één woord slecht. Ajax koopt en koopt maar, Ajax wil de halve voetbalwereld kopen: Brazilië, Argentinië, Mexico, Afrika, Frankrijk en ga zo door. Laat Ajax voorbeeld aan AZ nemen: Kerkez !!!. Laat Ajax hun Jong Talent de kans geven. Zo dom is mijn reactie niet, Modric was mijn grapje.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je zou er toch moedeloos van worden als de interesse waar is als Ajax supporter. Ajax heeft geen linksbuiten nodig en zeker niet 1 die niet scoort.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen