Klaassen kent belang van beladen Klassieker: "Ik schaam me"

21 januari 2023, 19:03   Bijgewerkt: 21 januari 2023, 19:10

Davy Klaassen kijkt uit naar De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. De middenvelder van de Amsterdammers weet als geen ander dat het bezoekje aan De Kuip erg belangrijk is voor zijn club. Klaassen erkent dat er werk aan de winkel is als Ajax nog wil blijven meedoen om de landstitel.

"Ik schaam me voor deze reeks. Het is alarmfase 1", aldus Klaasen tegenover het Algemeen Dagblad. "We moeten Feyenoord verslaan. Zo'n zwakke reeks heb ik hier nog niet meegemaakt. Ik schaam me er ook voor, omdat ik medeverantwoordelijk ben. Alleen wij kunnen er immers iets aan veranderen. Het moet beter en we moeten winnen. Die alarmfase voel je ook omdat je tegen een directe concurrent speelt. Bij winst kom je dichtbij. Verlies je, dan zijn ze met acht punten heel ver weg. De lastige periode en lastige wedstrijd komen nu samen."

Lees ook: Vermoedelijke opstellingen Klassieker: Basisplaats Berghuis lonkt

Klaassen gaat beginnen aan zijn twaalfde Klassieker. Van de huidige selectie speelde alleen doelman Maarten Stekelenburg er meer. Hij kwam dertien keer in actie. Klaassen weet dan ook wat deze wedstrijd betekent. "We spelen tegen de grootste rivaal. Dan gaat het er al harder aan toe dan normaal. Je vecht voor je club, voor je stad ook. Dat is een gevoel dat moeilijk uit te leggen is. Dat komt ook doordat Ajax en Feyenoord allebei grote clubs zijn. Échte clubs van oudsher ook vanwege hun grote achterban."

Alfred Schreuder

De veelbesproken Klassieker zal ook voor Ajax-trainer Alfred Schreuder erg belangrijk zijn. De toekomst van de oefenmeester is onderwerp van gesprek en er wordt gesuggereerd dat hij zijn spullen kan pakken als er verloren wordt in Rotterdam. "Dat is niet aan mij. Als je vaak niet wint, gaat het in de media en bij fans al snel over de positie van de trainer. Dat is inherent aan topvoetbal", besluit Klaassen, die in de basis wordt verwacht tegen Feyenoord. De Klassieker begint zondagmiddag om 14.30 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ALLEMAAL TONEEL WAT DEZE SPELER ZEGT OOK BEJAARDE SPELER

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen