Utrecht heeft smaakmaker terug: "Eindelijk ben ik weer voetballer"

21 januari 2023, 19:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bart Ramselaar is na negen maanden weer terug op het trainingsveld van FC Utrecht. De middenvelder stond maandenlang buitenspel door een kruisbandblessure en had het mentaal erg moeilijk. Ramselaar kan zijn geluk niet op nu hij terug is op het veld en doet in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad zijn verhaal. "Voor het eerst voel ik me weer helemaal vrij."

De 26-jarige maakte deze week zijn opwachting bij de training van de Domstedelingen. "Je wil niet weten hoe blij ik ben", vertelde Ramselaar na afloop. Opgelucht was hij nadat hij eindelijk weer mee kon doen aan een simpel partijspel. "Er spoken vooraf wel wat vragen door je hoofd. Houdt de knie het? Heb ik mijn techniek nog? Wat dat betreft was het zó fijn dat alles goed ging."

Ramselaar raakte in mei 2022, terwijl hij bezig was aan een uitstekend seizoen, zwaar geblesseerd. De middenvelder moest voor het eerst in zijn leven onder het mes en lag er negen maanden uit. Dat kwam heel hard binnen. "Opeens ben je bezig met de vraag: kom ik wel weer volledig terug? Voetbal ik ooit nog in een vol stadion?"

"Eindelijk ben ik weer voetballer"

De tweevoudig international benadrukt dat de mentale pijn erger is dan de fysieke pijn. "Juist omdat je zo veel tijd hebt om na te denken. Echt, nu pas weet ik hoe zwaar revalideren is. Het is niet niks." Des te blijer is Ramselaar om eindelijk weer zijn voetbalschoenen aan te mogen trekken. "Eindelijk ben ik weer voetballer. Man dit is zo'n heerlijk gevoel, voor het eerst voel ik me weer helemaal vrij."

Een plek in de wedstrijdselectie is vooralsnog te hoog gegrepen voor Ramselaar, maar de kans is groot dat hij aankomende maand weer gaat aanhaken in het elftal van Michael Silberbauer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen