Sparta blijft top vijf uitdagen na makkelijke avond in Leeuwarden

21 januari 2023, 21:54   Bijgewerkt: 21 januari 2023, 22:01

Sparta heeft zaterdagavond de positie van de subtop van de Eredivisie nog maar eens verstevigd. De nummer zes beleefde - mede dankzij een beauty van clubtopscorer Tobias Lauritsen - een makkelijke avond en versloeg SC Cambuur met 0-3. Daarmee blijven de Spangenaren een serieuze uitdager van de top vijf en leggen ze de druk voor zondag bij FC Twente (evenveel punten), Ajax (één punt verschil) en AZ (twee punten verschil). 

SC Cambuur en thuiswedstrijden; het is dit seizoen nog geen goede match. Slechts één keer werd er dit seizoen in eigen huis gewonnen. Dat was op 1 oktober vorig jaar tegen PSV. Normaliter zijn dat dan drie bonuspunten, nu zijn het de enige punten op eigen veld tot dusver. Aan bonuspunten heb je alleen wat als er ook voldoende andere punten zijn, maar daar ontbreekt het aan in Leeuwarden. Het was ook de enige keer dat SC Cambuur het nest wist te vinden in nu negen thuiswedstrijden. Eigenlijk loopt de negatieve thuisbalans al veel langer, want in heel 2022 werd boekten de Friezen maar twee thuiszeges.

De 0-3 van de bezoekers viel vanaf de strafschopstip. Scheidsrechter Jochem Kamphuis wachtte na een overtreding van Mees Hoedemakers op Sven Mijnans (aangever bij de eerste twee Sparta goals) even het voordeel af. Tobias Lauritsen kwam nog tot een schot, maar Kamphuis vond dat niet voldoende om de overtreding te laten gaan zoals hij dat in de eerste helft bij de twee hoofdrolspelers nog wel deed. Met moeite en via de benen van Virginia schoot Vito van Crooij raak; 0-3.

Nu waren de pijlen van de Cambuur-aanhang gericht op de arbiter die meteen dreigde het duel stil te leggen. Na herhaaldelijke oproepen van de speaker verstomde dit gelukkig. Al snel ging de frustratie alweer richting goalie Virginia. Sparta consolideerde de voorsprong zonder echt in de problemen te komen. In de slotfase mocht aanwinst Elias Hoff Melkersen zijn eerste minuten maken in het rood/wite shirt. 

Sparta blijft zo stevig op de zesde plaats staan in de Eredivisie met op het oog geen heel lastig programma in de komende weken waarin achtereenvolgens RKC Waalwijk, NEC, Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles de tegenstander zijn. SC Cambuur speelt aanstaande donderdag een cruciaal duel uit bij het ook al zo geplaagde FC Groningen. Mocht deze wedstrijd ook verloren gaan wordt de situatie voor de rodelantaarndrager wel erg zorgelijk. 

Man of the Match: Sven Mijnans

Reacties

FC1993
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo, is dit item weer in beschonken toestand geschreven? Zeven fouten, best een hoop! 🤣

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze hebben het daar goed voor elkaar op het Kasteel knap hoor 🤗🤗

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen