PSV knokt zich naar zege op Vitesse op drama-avond De Jong

21 januari 2023, 22:01   Bijgewerkt: 21 januari 2023, 22:22

PSV heeft zaterdagavond drie kostbare punten gepakt in de strijd om de bovenste plekken in de Eredivisie. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij won in het Philips Stadion met 1-0 van Vitesse. PSV verloor wel Luuk de Jong, die met een hoofdblessure de strijd moest staken.

Met een moeizame 1-0 thuisoverwinning op Vitesse houdt PSV de andere topploegen binnen schootsafstand. Nadat Luuk de Jong in de eerste helft een penalty miste, bracht Guus Til de Eindhovenaren kort na rust op voorsprong. Door een gebrek aan daadkracht bij de ploeg van Van Nistelrooy ontspon zich nog een hachelijke slotfase, maar na een rode kaart voor Kjell Scherpen was het duidelijk dat de punten in Eindhoven bleven.

In eigen huis begon PSV geduldig aan de wedstrijd. Van achteruit werd er gezocht naar de ruimtes in een compacte Vitesse-defensie. Die ruimte werd vaak gevonden op de linkervleugel, maar de voorzetten van Philipp Mwene waren niet op maat. Aan de andere zijde leverde de Arnhemse back Carlens Arcus wel een goede voorzet af, maar vergat Million Manhoef zijn ploeg op een vroege voorsprong te zetten. Hoewel Vitesse soms brutaal van zich afbeet, was dat het enige gevaarlijke moment voor de bezoekers. PSV probeerde na aanvallende impulsen van de Arnhemmers vaak snel uit te breken, waarbij het leunde op de creativiteit van Xavi Simons. De jongeling gunde met een geweldige pass een grote kans aan Luuk de Jong, maar de spits van PSV trof de paal.

Vervolgens ontpopte hij zich tot de hoofdrolspeler van de eerste helft. Nadat Anwar El Ghazi een grote kans miste en onderuit werd geschoffeld door Mitchell Dijks, mocht de boomlange spits na uitvoerige bestudering van de beelden namelijk aanleggen voor een strafschop. Na meer dan drie maanden zonder goal dé mogelijkheid om weer eens te scoren, maar hij produceerde niet meer dan een slap rollertje. Bij een verdedigende actie werd hij even later hard geraakt door Melle Meulensteen, waarna hij het strijdtoneel met een hoofdwond moest verlaten. De lange onderbrekingen deden de wedstrijd geen goed: in het restant van de eerste helft bleef het bij twee makkelijke ballen voor Scherpen.

In de slotfase ging Vitesse aanvallender spelen om zo toch nog een gelijkmaker af te dwingen. Matus Bero kreeg een gevaarlijke kopkans en ook invaller Bartosz Bialek toonde zich gevaarlijk. Door de aanvallende intenties van de bezoekers werden de ruimtes voor PSV groter en groter, maar hier werd niet goed mee omgesprongen. Zo ontvouwde zich toch nog een spannende slotfase. Vitesse kwam echter niet meer tot scoren. In de slotfase moest Scherpen zelfs nog het veld ruimen, nadat hij bij een uitbraak Yorbe Vertessen neerlegde en hiervoor rood kreeg. PSV wint zo wel, maar Van Nistelrooy zal nog veel verbeterpunten zien.

Man of the Match: Xavi Simons

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jammer van Vitesse. Ze hadden zeker wel met meer lef mogen (moeten!) spelen. Dit psv is kwetsbaar. Had meer in gezeten.

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ongelofelijk hoe belangrijk gakpo was !! Psv is zoveel minder zonder hem !!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen