Verschillende arrestaties verricht rond onrust voor Feyenoord - Ajax

22 januari 2023, 16:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De politie heeft zondagmiddag zeven aanhoudingen verricht voorafgaand aan de topper tussen Ajax en Feyenoord. Rond De Kuip was het vooraf een tijdje onrustig en moest de ME zelfs een waterkanon inzetten. Uiteindelijk werden er ook zeven aanhangers van de Rotterdammers opgepakt, zo meldt NU.nl.

Een gedeelte van die zeven relschoppers is opgepakt door de politie op het plein voor het Maasgebouw, aangrenzend aan De Kuip. Er werd onder meer vuurwerk naar de politie gegooid, waardoor er mensen werden gearresteerd. Mede door de arrestaties keerde de rust op het plein wel weer snel terug voor de wedstrijd die om 14.30 begon in Rotterdam.

De ME werd gebruikt om de onrust tot bedaren te brengen en zij pakten uiteindelijk zeven mensen op vanwege onder meer het afsteken van rookbommen en vuurwerk. Eerder op de dag werden er ook al fans opgepakt vanwege 'discriminerende teksten, belediging of het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs'.

Lees ook: Onrust rond de De Kuip: ME zet waterkanon in

Hoewel er ook na de wedstrijd nog aanhoudingen verricht kunnen worden, valt het aantal van zeven relatief nog mee. Tijdens de laatste ontmoeting tussen Feyenoord en Ajax werden in totaal 78 mensen opgepakt door de politie. Ditmaal waren om die reden op voorhand meer agenten en ME'ers op de been rond De Kuip. De onrust vond plaats nadat Ajax arriveerde in De Kuip. Dat deden zij in een anonieme bus, om niet nog meer haat te zaaien in Rotterdam-Zuid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan zijn er geen uitfans en toch word het een teringzooi. Goeie fans daar in Rotterdam

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen