Haaland pakt met doelpunt 23, 24 en 25 record van Van Nistelrooij af

22 januari 2023, 16:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erling Haaland blijft imponeren in zijn eerste seizoen in de Premier League. Het Noorse fenomeen nam zondag de complete doelpuntenproductie van Manchester City tegen Wolverhampton Wanderers (3-0) voor zijn rekening. Met zijn vierde hattrick van het seizoen heeft Haaland een record van Ruud van Nistelrooij afgepakt.

Er staat dit seizoen geen maat op Haaland. De Noorse spits breekt het ene na het andere record en dat was deze zondag niet anders. Thuis tegen Wolves opende Haaland vijf minuten voor rust de score door op aangeven van Kevin De Bruyne raak te koppen. Vlak na rust schoot de spits raak vanaf elf meter na een overtreding op Ilkay Gündogan, waarna hij even later zijn hattrick completeerde.

Het was voor Haaland alweer zijn vierde hattrick van het seizoen in de Premier League. Daar heeft de Noor slechts negentien wedstrijden voor nodig gehad. Het vorige record stond op naam van Ruud van Nistelrooij, die 65 wedstrijden in de Engelse competitie de tijd had om tot vier hattricks te komen. Haaland kreeg niet de mogelijkheid om tegen Wolves zijn doelpuntentotaal op te voeren, daar Pep Guardiola hem er na een uur uit haalde.

Manchester City blijft door de eenvoudige zege op Wolves in het spoor van Arsenal. Het verschil tussen de nummers één en twee van de Premier League is nu twee punten in het voordeel van de Londense club. Arsenal heeft echter wel twee wedstrijden minder gespeeld. Eén van die wedstrijden spelen The Gunners deze zondag: de kraker tegen het Manchester United van Erik ten Hag.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen