Schreuder denkt dat Ajax is benadeeld tegen Feyenoord: "Vond het een penalty"

22 januari 2023, 16:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax-coach Alfred Schreuder was gedeeltelijk tevreden na de remise tegen Feyenoord (1-1). De oefenmeester zag een 'groeiend' elftal van de Amsterdammers, dat in De Kuip wellicht meer had verdiend dan het gelijkspel – in zijn ogen. "Ik denk dat we in de slotfase een penalty hadden verdiend."

Dat vertelde de coach tegenover ESPN na het duel. Daarbij doelde hij op de overtreding van Brian Brobbey in de slotfase. "We hebben een prima tweede helft gespeeld en zijn heel goed teruggekomen", zag een tevreden Schreuder. "Dit team is groeiende, maar ik ben misschien de enige die het ziet. Ik hoor en lees ook veel." Die opmerking kreeg kritiek van Kenneth Perez. "Als je de lat hoog legt, kun je dit niet zeggen toch? Vorige week werden ze nog naar het kastje naar de muur gespeeld door FC Twente met elf tegen elf", zei Perez over Schreuder, die daarmee doelde op de kritiek.

Omzettingen Ajax

"In de eerste helft waren er weinig kansen voor beide ploegen. Wij hadden moeite om de vrije man te vinden. Feyenoord leek optisch iets agressiever", zag Schreuder, die halverwege wat omzettingen deed. "Taylor speelde daar een goede rol in. Steven Berghuis speelde dichterbij hem en Steven Bergwijn viel goed in", complimenteerde Schreuder zijn middenvelders in het tweede bedrijf.

Dat hoofdrolspeler Steven Berghuis bij het openingsdoelpunt baverlies leed, verweet Schreuder zijn pupil niet. "Ook Jorge Sanchez had beter positie kunnen kiezen. Fouten horen bij voetbal. Berghuis geeft ook twee wereldopeningen. Fouten horen bij voetbal", reageerde Schreuder op de vermeende fout van de spelmaker bij de treffer van Igor Paixao.

Lees ookDe beoordelingen van Feyenoord en Ajax na De Klassieker

"Als Feyenoord voorkomt, dan geven ze het niet vaak weg. Ik heb een goede strijd gezien van het team", zei Schreuder over de veerkracht van de Amsterdammers. "We zijn ergens mee bezig, vorige week heb ik het ook gezien na de rode kaart tegen FC Twente. We hebben een goede teamprestatie neergezet."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Of het een penalty was weet ik niet want ik weet niet of het binnen de 16 was. Maar Brobbey werd wél flink onderuit gemaaid. Dat is zeker.

AKers21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sinds wanneer is iets buiten de 16 een penalty? Die man is echt van het padje af. Het was op het randje en een overtreding kon evt gegeven worden maar de VAR mag alleen ingrijpen voor een penalty en die zagen gelijk al dat het er ruim buiten was. Jammer van die gelijkmaker want dan had die zakkenwasser inmiddels al ontslag gehad Bassey kopen was vreselijk dom en heel erg duur.... Maar Bassey iedere wedstrijd opstellen is hetzelfde als met 10,5 man spelen

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jij snapt er echt niks van.

AKers21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

2 punten verspelen in de komende 3 wedstrijden en hij is niet meer te handhaven. Emmen uit was ook al zo'n simpele

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bassey toont wel inzet kan je van meer spelers niet zeggen een goede trainer maakt Bassey echt wel beter en een volwaardig Ajax speler ! Neemt niet weg dat er veel te veel betaald voor is .

AKers21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

23 miljoen voor inzet :) Kunnen ze mij ook wel opstellen, 65 jaar maar ik zet me echt wel in

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat gezever over Bassey.. samen met Alvarez en Timber de enige spelers bij Ajax die vandaag wat deden. Stop toch met die flapdrollen van tv na te praten. Sanchez heeft geen knikker geraakt, Berghuis was met zijn hoofd ergens anders. Kudus de ego weet niet wat i doet op het veld..Tadic raakte geen knikker. Klaassen heeft maar 1 ding goed gedaan.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Benadeeld.. tja als je een kopstoot mag proberen te geven en je krijgt er geel voor? En dan het penalty moment, het was een overtreding maar of het er nou binnen of buiten was? Deze flap had deze wedstrijd gewoon nooit mogen fluiten, de eerste 10 minuten zie je al dat hij beslissingen maakt omdat het publiek gilt. Overigens, Winst hadden wij ook niet verdient.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je neemt een risico maar de bal werd eerst gespeeld. Dat er geen penalty wordt gegeven snap ik dan wel en omdat de bal werd gespeeld is het dus geen 100% fout en gaat de VAR hem ook niet terug roepen. Ik kan er prima mee leven dat het geen penalty was

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

schreuder, droeftoeter, die overtreding was zelfs buiten de 16

SilvanAlmekinders04
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

wat een droeftoeter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen