Juventus besluit inktzwarte week met spectaculair gelijkspel

22 januari 2023, 22:40

De ontmoeting tussen Juventus en Atalanta Bergamo is geëindigd in een spectaculair gelijkspel: 3-3. De bezoekers kwamen zowel in de eerste als tweede helft snel op voorsprong, maar de thuisploeg knokte zich tweemaal terug. En dat is knap, na een week waarin Juventus een enorme klap kreeg uitgedeeld.

Juventus heeft een afgrijselijke week achter de rug. De Oude Dame plaatste zich weliswaar ten koste van Monza voor de volgende ronde van de Coppa Italia, maar ging een paar dagen eerder met liefst 5-1 onderuit tegen Napoli. De grootste klap volgde echter vrijdag, toen de club te horen kreeg dat er vijftien punten moesten worden ingeleverd wegens financieel wanbeleid. Daardoor daalde Juventus af naar het linkerrijtje. Voor de recordkampioen zit er niks anders op dan een goede serie neer te zetten om op de een of andere manier de top-vier weer in het zicht te krijgen.

Twee dagen na de inktzwarte dag in Turijn volgde een wedstrijd met ups en downs. Juventus moest in de thuiswedstrijd tegen Atalanta Bergamo al heel vroeg in de achtervolging. Ademola Lookman opende al na vier minuten de score voor de bezoekers, Marten de Roon en Hans Hateboer een basisplaats hadden en Teun Koopmeiners ontbrak door een schorsing. Juventus herstelde zich echter uitstekend van die vroege klap en kwam die via treffers van Ángel Di María (strafschop) en Arek Milik te boven. De oud-Ajacied volleerde prachtig raak na een dito aanval.

Maar Juventus had weinig lessen getrokken van de vroege achterstand in de eerste helft. Ook na de pauze moest de ploeg van trainer Massimiliano Allegri snel een tegentreffer toestaan. Wat heet: Joakim Mæhle trok binnen een minuut de stand weer gelijk. Atalanta Bergamo begon voortvarend aan het tweede bedrijf en kwam een paar minuten later via de tweede van Lookman wederom op voorsprong. Juventus toonde echter veel veerkracht en dat resulteerde in minuut 65 in de gelijkmaker van Danilo. De Braziliaan poeierde raak uit een ingestudeerde vrije trap.

Tank leeg

De toeschouwers kregen een spektakelstuk voorgeschoteld en voor de Juventus-supporters vormde dat een fijne afleiding in tijden van crisis. Het had voor de Oude Dame nog mooier kunnen worden als Fabio Miretti zijn ploeg tien minuten voor tijd voor de tweede keer op voorsprong had geschoten. Na gepruts achterin bij Atalanta kreeg Miretti daar een uitstekende mogelijkheid voor, maar de invaller raakte de bal verkeerd. Beide ploegen wilden de overwinning dolgraag over de streep trekken, maar de tank was in de slotfase bij de meeste spelers leeg. Daardoor eindigde het treffen onbeslist. Atalanta blijft vijfde, twee punten verwijderd van een felbegeerd plekje bij de eerste vier. Juventus is de nummer negen en zal er flink voor moeten werken om nog wat van het seizoen te kunnen maken.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!