Van de Kerkhof blij met vertrek vleugelspeler: "Miskoop van de eeuw"

23 januari 2023, 15:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Armindo Bruma kwam bij PSV binnen als een veelbelovend talent, maar is nu via de achterdeur vertrokken naar Fenerbahçe. Clublegende René van de Kerkhof is ongelooflijk blij met het vertrek van de teleurstellende Portugees. 

"Ik ben de hele week al blij door dat bericht", aldus Van de Kerkhof in de Willy & Rene Podcast van Omroep Brabant. "Die jongen was echt de miskoop van deze eeuw. Hij kan beter stoppen met voetballen." Bruma kwam in 2019 van RB Leipzig naar Eindhoven voor twaalf miljoen, de Portugese vleugelflitser vertrekt naar verluidt voor een dikke vier miljoen naar Turkije

Lees ook: PSV moet het in en tegen Emmen doen zonder De Jong én Silva

Blije fans

Ook PSV-fans op Twitter springen een gat in de lucht als zij het verlossende woord krijgen over het definitieve vertrek van Bruma. "Ongekend dat iedereen dit heeft laten gebeuren. Zou dat scoutingsrapport wel eens willen lezen", tweet een seizoenskaarthouder. De Portugees heeft PSV, mede door zijn salaris en de bonussen, in totaal twintig miljoen euro gekost. 

In totaal kwam Bruma 81 keer in actie voor de Eindhovenaren. Hij scoorde daarin vijftien keer en gaf tien assists. De aanvaller speelde in het verleden bij Galatasaray, de aartsrivaal van Fenerbahçe. Daar scoorde hij in 85 duels vijftien keer en gaf hij 21 assists. Om nou te zeggen dat naar Turkije vertrekken een goede stap voor hem is, is nog maar de vraag. Dit seizoen kwam hij slechts vijf keer in actie voor Fenerbahçe, mede door de buitenlandersregel in de Turkse competitie. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen