'Schreuder mag na crisisoverleg blijven, Ajax wil nieuwe assistent'

24 januari 2023, 08:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na een crisisoverleg bij Ajax mag trainer Alfred Schreuder 'gewoon' blijven. Het Ajax-schip schommelt aan alle kanten, maar vooralsnog lijkt iedereen aan boord te blijven. Voor, tijdens en na De Klassieker ging het veel over Schreuder, wiens baan aan een zijden draadje hangt.

Dat meldt De Telegraaf. Vanuit de spelersgroep is er de nodige onvrede richting de technische staf. Schreuder is niet de enige die het moet ontgelden, ook zijn assistenten krijgen kritiek. De ene moet meer op de voorgrond fungeren, de ander moet een stapje terug doen. Met name het vertrek van Winston Bogarde en het aanstellen van de Duitse Matthias Kaltenbach is een slechte zet geweest volgens sommige spelers. 

Lees ook: Jinek over Berghuis: "Ik denk niet dat hij de uitzending heeft gezien

Ontevreden spelersraad

De krant meldde eerder dat er een gesprek was aangevraagd door de spelersraad met een mental coach. De spelersraad bestaat uit Dusan Tadic, Steven Berghuis, Edson Álvarez, Davy Klaassen en Jurriën Timber. In dat gesprek werd er gevraagd wie zich stoort aan de technische staf. Iedereen stak zijn hand op. De enige verandering die de club wil gaan doorvoeren is dat er een extra assistent-trainer komt bij de Amsterdammers, schrijft de krant. 

Prestatiedruk

Ajax heeft inmiddels zes wedstrijden op rij niet gewonnen, waarvan De Klassieker van afgelopen zondag de meest recente is. #SchreuderOut is al weken trending op Twitter, maar de club wil volgens de Telegraaf dus zelf nog niks weten van een ontslag. De aankomende anderhalve week speelt Ajax tegen FC Volendam (thuis), Excelsior (uit) en SC Cambuur (uit). Een belangrijke periode voor Schreuder, waarin Ajax móét presteren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gezien de omstandigheden bij Ajax los je niks op om nu een andere (tijdelijke?) trainer aan te stellen denk ik. Als Ajax verstandig is zoeken ze zo snel mogelijk vervangers voor Huntelaar en Hamstra, want daar zit volgens mij een groter probleem. En waar is van der Sar eigenlijk? Die man speelt continu verstoppertje en laat zich in deze periode van crisis totaal niet zien. Heel fout.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

alle 4 weg schone lei verder

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja ben ik met je eens maar vind maar eens goede vervangers. Ik schat dat bij veel voetbalclubs de mensen er vooral voor zichzelf zitten.

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

en een paar vrouwen uit het bestuur kan ook frissend werken voor Ajax . met de vrouwen is de neergang van Ajax begonnen voor voetbal heb je kloten nodig !

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Of je ontslaat de heleboel ,of je laat ze blijven en gaat de selectie filteren

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou vooruit als je de komende 3 wedstrijden 12 punten haalt mag je blijven !!

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

12 punten in 3 wedstrijden..? Dan is ie zeker weten pleite 😂

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Das toch ook de bedoeling !!!!!!!!!

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind dat veelste veel punten. Je legt de lat wel hoog 😀

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heb ie het toch zelf naar gemaakt dat we geen topseizoen draaien nadat er zoveel spelers zijn vertrokken oke maar zijn aankoopbeleid en dan spelers op plekken zetten waar ze niet thuis horen en hij heeft geen 1 speler beter gemaakt geeft spelers geen vertrouwen kort om hij heeft er een grote bende van gemaakt waarvan meneer op de achtergrond v/d Sar ook erg schuldig aan is .

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Was een grapje maare idd ze hebben er een grote bende van gemaakt sinds de vorig jaar. Want het ging het laatse half jaar ten hag ook al minder . De grote fout is gewoon te lang doorgaan met sommige spelers en aankopen die teveel gekost hebben en niet goed genoeg zijn naar wat je nastreeft. Dan is het voor de trainer ook moeilijk . Al is die ook niet foutloos. Maar goed ze hebben nog geld om het recht te trekken

Appeltje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zeg John Heitinga hoofdtrainer en Schreuder assistent en Bogarde zo vlug mogelijk terug halen.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Weet niet of Schreuder met Bogarde nog fijne collega,s zijn nadat Schreuder Bogarde niet als assistent wilde !! Denk dat Alfred gewoon weg moet wezen en laat hem de verstoppertjes man ook meenemen kunnen ze lekker samen uithuilen .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen