'Schreuder mag na crisisoverleg blijven, Ajax wil nieuwe assistent'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

24 januari 2023 – Na een crisisoverleg bij Ajax mag trainer Alfred Schreuder 'gewoon' blijven. Het Ajax-schip schommelt aan alle kanten, maar vooralsnog lijkt iedereen aan boord te blijven. Voor, tijdens en na De Klassieker ging het veel over Schreuder, wiens baan aan een zijden draadje hangt.

'Schreuder mag na crisisoverleg blijven, Ajax wil nieuwe assistent'

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat meldt De Telegraaf. Vanuit de spelersgroep is er de nodige onvrede richting de technische staf. Schreuder is niet de enige die het moet ontgelden, ook zijn assistenten krijgen kritiek. De ene moet meer op de voorgrond fungeren, de ander moet een stapje terug doen. Met name het vertrek van Winston Bogarde en het aanstellen van de Duitse Matthias Kaltenbach is een slechte zet geweest volgens sommige spelers. 

Lees ook: Jinek over Berghuis: "Ik denk niet dat hij de uitzending heeft gezien

Ontevreden spelersraad
De krant meldde eerder dat er een gesprek was aangevraagd door de spelersraad met een mental coach. De spelersraad bestaat uit Dusan Tadic, Steven Berghuis, Edson Álvarez, Davy Klaassen en Jurriën Timber. In dat gesprek werd er gevraagd wie zich stoort aan de technische staf. Iedereen stak zijn hand op. De enige verandering die de club wil gaan doorvoeren is dat er een extra assistent-trainer komt bij de Amsterdammers, schrijft de krant. 

Prestatiedruk
Ajax heeft inmiddels zes wedstrijden op rij niet gewonnen, waarvan De Klassieker van afgelopen zondag de meest recente is. #SchreuderOut is al weken trending op Twitter, maar de club wil volgens de Telegraaf dus zelf nog niks weten van een ontslag. De aankomende anderhalve week speelt Ajax tegen FC Volendam (thuis), Excelsior (uit) en SC Cambuur (uit). Een belangrijke periode voor Schreuder, waarin Ajax móét presteren.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Ajax

  gerelateerd