Ultee neemt na vier wedstrijden rigoureus besluit bij Cambuur

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 januari 2023 – João Virginia is niet langer de eerste keeper van SC Cambuur. Sjors Ultee kiest ervoor om met Robbin Ruiter onder de lat verder te gaan. Virginia heeft de afgelopen maanden meerdere keren een negatieve hoofdrol opgeëist, wat hem nu de kop kost.

Ultee neemt na vier wedstrijden rigoureus besluit bij Cambuur

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Een keeperswissel hing bij Cambuur al enige tijd in de lucht. De fout die Virginia afgelopen weekend in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam (0-3) maakte, was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. Virginia, die dit seizoen gehuurd wordt van Everton, moet vanaf heden genoegen nemen met een rol als back-up van Ruiter.

Ultee, onder wie Virginia slechts vier wedstrijden heeft gekeept, spreekt op de website van Cambuur van een 'moeilijk besluit'. "Want João is een geweldige sportman en het is bovendien een echte winnaar. Hij beschikt ook over een aantal geweldige eigenschappen voor een keeper, maar hij zit nog iets teveel in zijn leerproces en wij als staf moeten keuzes maken waarvan wij denken dat die het beste voor het team zijn", aldus de trainer.

Met Ruiter kiest de technische staf van de hekkensluiter van de Eredivisie voor ervaring op doel. "Dat is ook zeker een afweging geweest. Robbin zit inmiddels al enkele maanden bij de club en heeft in de beker en in de oefenwedstrijden een goede indruk gemaakt. We weten wat we aan Robbin hebben en hij straalt rust en stabiliteit uit", zegt Ultee.

Het dolende Cambuur vervolgt de strijd tegen degradatie donderdag met een uitwedstrijd tegen FC Groningen, dat ook in de hoek zit waar de klappen vallen. Het verschil tussen de clubs is drie punten in het voordeel van de Groningers.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd