FC Twente baalt na afgekeurd doelpunt in 94ste minuut

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 januari 2023 – FC Twente heeft woensdagavond dure punten laten liggen op de strijd om het kampioenschap in de Eredivisie. De ploeg van trainer Ron Jans kwam op bezoek bij laagvlieger Vitesse niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Twente laat zodoende na om koploper Feyenoord nog verder onder druk te zetten.

FC Twente baalt na afgekeurd doelpunt in 94ste minuut

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Twente liet meteen zien dat het nog niet met het hoofd bij Feyenoord zat. De manschappen van Jans hadden veel balbezit, maar slaagden er in de openingsfase niet in om dat om te zetten in kansen. Vitesse loerde op de tegenstoot en werd bijna beloond. Een spaarzame hoekschop kwam uit bij Million Manhoef, die Twente-doelman Lars Unnerstall tot een redding dwong. Aan de overkant had Michel Vlap vervolgens voor de 0-1 moeten zorgen. Hij vond de bal zomaar voor zijn voeten, draaide richting het doel van Daan Reiziger en schoot van dichtbij wild over.

Even liet riep Vitesse de problemen over zichzelf af. Virgil Misidjan begon aan de linkerkant aan een fraaie slalom, die eindigde in de zestien. Dat kwam omdat Vlap onderuit werd geschoffeld door Maximilian Wittek. Scheidsrechter Marc Nagtegaal wees resoluut naar de stip en Ricky van Wolfswinkel schoot de 0-1 achter doelman Daan Reiziger. Vitesse stelde echter voor de rust nog orde op zaken. Gabriel Vidovic knokte zich langs meerdere Tukkers en schoot de bal op rare wijze via Robin Pröpper en de vingertoppen van Unnerstall in het doel: 1-1.

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft eigenlijk niet. Twente zocht de aanval, terwijl Vitesse bleef loeren op de counter. De gastheer werd vroeg in het tweede bedrijf in het zadel geholpen door Mathias Kjølø. Hij kopte de bal zomaar in de voeten van Bartosz Bialek, die uitstekend mee kon geven aan Matus Bero. De aanvoerder van Vitesse bleef oog in oog met Unnerstall ijzig kalm en zorgde voor de verrassende 2-1. Twente liet zich echter niet van de wijs brengen. De ploeg van Jans stelde zeven minuten na de achterstand namelijk alweer orde op zaken.

Vlap raakte in eerste instantie de paal na een uitstekende voorzet van Misidjan. De bal kwam echter voor de voeten van Vaclav Cerny, die Reiziger met een harde pegel wist te verrassen. Na de 2-2 kon het beide kanten op in Arnhem, waar invaller Mohamed Sankoh hard naast schoot. Aan de andere kant hield Reiziger een andere invaller, Sem Steijn, van scoren af na een mislukte kopbal. Vitesse leefde vervolgens weer op en Unnerstall hield Twente met drie uitstekende reddingen op de been. De Duitse sluitpost sleepte op die manier toch het puntje uit het vuur.

Het harde werk van Vitesse werd dus niet beloond en de thuisploeg leek zelfs het deksel nog op de neus te krijgen. Twente sloeg in blessuretijd nog toe via Van Wolfswinkel, die dacht dat hij de bezoekers naar een overwinning had gekopt. De VAR stak daar vanwege buitenspel echter een stokje voor en zette een streep door de treffer. Twente gaat dus met een kater naar de topper tegen Feyenoord. Aanstaande zondag (12.15 uur) komen de Rotterdammers namelijk op bezoek in De Grolsch Veste.

Man of the Match: Lars Unnerstall

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd