Fortuna verwent verkleumde fans met eerste zege in 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 januari 2023 – Fortuna Sittard heeft op een ijskoude woensdagavond het publiek eindelijk weer eens laten juichen door de eerste zege van 2023 bij te schrijven. Een tam sc Heerenveen, dat al vijf uitwedstrijden op rij niet had verloren, dolf het onderspit: 2-0. De Friezen stelden hun meegereisde fans daarmee zwaar teleur, terwijl Fortuna behalve bij de goals zelden de handen op elkaar kreeg.

Fortuna verwent verkleumde fans met eerste zege in 2023

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer dan 250 kilometer reden de fans van Heerenveen, hopende dat de nummer 7 van de Eredivisie hen niet in de steek zou laten in het ijskoude Sittard. Hetzelfde gold natuurlijk voor het thuispubliek, dat ook thuis lekker warm op de bank had kunnen kijken naar deze wedstrijd. Helaas kregen zij voor rust nog weinig opwindends te zien: keepers Ivor Pandur en Xavier Mous, die de in de warming-up afgehaakte Andries Noppert verving, hoefden nauwelijks in actie te komen.

Fortuna besloot er bij het uitkomen van de kleedkamers een schepje bovenop te doen en dat had met een uur op de klok resultaat. Bij een goede aanval via rechts kwam Burak Yilmaz vrij en de Turkse aanvoerder had een perfecte voorzet in huis voor Umaro Embaló: 1-0. Snel daarna vergat Rodrigo Guth de 2-0 binnen te koppen en bleef het voor Fortuna spannend tot de laatste minuut. 

Invaller Sydney van Hooijdonk en Pelle van Amersfoort roken nog aan de 1-1, maar verder dan dat kwam Heerenveen niet. Het liet de fans in het uitvak daarmee echt in de kou staan. Zij konden zonder punten en goals huiswaarts, weer 250+ kilometer terug naar het noorden. De Limburgse supporters waren wel blij en kregen diep in blessuretijd nog een toetje: Yilmaz versierde een penalty en benutte die: 2-0. Zo schreef Fortuna de eerste zege van 2023 bij en nam het ook afstand van de degradatiezone.

Man of the match: Burak Yilmaz

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd