Hartman straalt na fraai compliment: "Mooi om van zo'n speler te horen"

26 januari 2023, 10:30

Hoewel Ronald Koeman nog maar een paar dagen officieel de nieuwe bondscoach is van het Nederlands elftal, wordt er al volop gediscussieerd over welke spelers hij in maart moet selecteren voor de eerste kwalificatiewedstrijden. Wesley Sneijder deed eerder deze week nog een opvallende uitspraak. Volgens de recordinternational wordt Quilindschy Hartman de nieuwe linksback van Oranje.

De invulling van de linksbackpositie in het Nederlands elftal vormt al langer een heikel punt. Louis van Gaal bleef tijdens het afgelopen WK in Qatar vertrouwen houden in Daley Blind. Velen hadden liever Tyrell Malacia op die positie gezien. Malacia maakte in de zomer de overstap van Feyenoord naar Manchester United en presteert na een moeizame start naar behoren in Engeland. Bij Feyenoord heeft echter bijna niemand het meer over hem. Dat kan niet worden los gezien van de stormachtige ontwikkeling van Hartman.

De Rotterdammers haalden afgelopen zomer Marcos López naar Nederland en de Zuid-Amerikaan had in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop nog een basisplaats, maar in de daaropvolgende wedstrijden kreeg Hartman de voorkeur. Ook in De Klassieker verscheen Hartman aan de aftrap en tegen Ajax speelde hij misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen. Sneijder was zodanig onder de indruk dat hij er vrij zeker van is dat Hartman de nieuwe linksback wordt van het Nederlands elftal.

"Mijn vriendin stuurde het door, ja. Dat is een compliment voor mij om zo door te gaan. Mooi om van zo'n speler te horen", werd Hartman woensdagavond na afloop van de ontmoeting tussen Feyenoord en NEC geciteerd door het Algemeen Dagblad. Hartman zelf is echter nog niet bezig met een uitverkiezing voor Oranje. "Of ik al in de buurt kom? Dat is aan anderen, maar natuurlijk is het een droom. Ik ben bezig met voetballen en ik voetbal nog net zoals in de jeugd. Alleen met iets meer mensen erbij en met iets meer aandacht. Ik vind voetballen leuk, het is leuk om in De Kuip te spelen en het is leuk om met deze teamgenoten te spelen."

Lees ook: Van Gastel zag Klassieker-uitblinker: "Kreeg gelijk een zwieper"

Veel complimenten

Sneijder is niet de enige die onder de indruk was van het optreden van Hartman in De Klassieker tegen Ajax. De vleugelverdediger kreeg veel complimenten. "Ik heb zelf niet veel gelezen, maar het is onvermijdelijk dat mensen iets doorsturen. Maar inderdaad, veel positieve geluiden. Dat ik goed speelde." Hartman kwam dit seizoen vooralsnog dertien keer in actie voor Feyenoord. Hij maakte op 10 november vorig jaar zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht. Dat was meteen de winnende in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen