Groningen presenteert daags na nieuw debacle broodnodige aanwinst

27 januari 2023, 09:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Groningen heeft vrijdagochtend de vierde wintertransfer officieel gepresenteerd. Het gaat om de 24-jarige verdediger Matej Chalus van Malmö FF. Hij komt op huurbasis over om de Groningers te helpen in hun degradatiestrijd. Daarbij heeft de club ook een optie tot koop bedongen.

Dat een nieuwe versterking zeer welkom is, bleek donderdagavond nog maar een keer. De Groningers gingen in eigen huis onderuit tegen SC Cambuur (0-1) en zijn daarmee nu de hekkensluiter van de Eredivisie. Eerder werden Mads Bech Sørensen, Johan Hove en Aimar Sher, maar ook Chalus bleek dus hard op weg naar de Eredivisie.

"In deze fase zoeken we naar spelers die ons meer stabiliteit gaan geven in onze strijd om weg te komen uit de onderste regionen", legde technisch directeur Mark-Jan Fledderus uit op de clubwebsite. "Het is een feit dat we te veel tegengoals krijgen vanuit spelhervattingen en voorzetten. Matej is een fysiek sterke centrale verdediger met duelkracht en onverzettelijkheid. Matej weet wat er in deze fase bij FC Groningen wordt gevraagd. Wij denken daarom dat hij ons op dit moment kan helpen."

Loopbaan Chalus

Met Chalus haalt Groningen een verdediger in huis met Europa League-ervaring, die bovendien in november 2022 zijn eerste (en tot dusver) interland mocht spelen voor Tsjechië. De 1,90 meter lange verdediger begon zijn profloopbaan bij het Tsjechische 1.FK Pribram, waar hij al snel werd opgepikt door Slavia Praag. Na huurperiodes bij Mlada Boleslav en zijn oude club Pribram belandde hij in 2019 bij Slovan Liberec. In februari 2022 ging Chalus zijn eerste buitenlandse avontuur aan bij Malmö. Daar kwam hij echter niet veel aan spelen toe, waardoor een verhuur ook voor hem een goede oplossing is. 

Lees ook: Fledderus en Gudde niet voor de camera na onrust bij FC Groningen

Zie ook: Gek incident: Suslov duwt matchwinner Van Kaam in catacomben

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen