Rienstra versterkt Cambuur en staat direct voor interessant debuut

27 januari 2023, 13:16

SC Cambuur heeft zich versterkt met Ben Rienstra. De 32-jarige clubloze middenvelder trainde de afgelopen week al mee in Leeuwarden en zette vrijdag zijn handtekening onder een halfjarig contract. Rienstra kan zondag al debuteren, als Cambuur om 16:45 uur bezoek krijgt van zijn vorige club Fortuna Sittard. 

Met 313 Eredivisieduels achter zijn naam is Rienstra direct de meest ervaren speler in de selectie van Cambuur. "Het is een bewuste keuze om meer ervaring en leiderschap toe te voegen aan onze selectie", legde technisch manager Foeke Booy dan ook uit op de clubwebsite. "Daarnaast heeft Ben zelf aangegeven graag een bijdrage te willen leveren om het team verder te helpen."

Dat Rienstra bij Cambuur terechtkomt, zal niet los staan van de aanwezigheid van hoofdtrainer Sjors Ultee. De twee werkten namelijk ook al samen bij Fortuna Sittard, waar de middenvelder tot afgelopen zomer speelde. Eerder kwam hij ook uit voor PEC Zwolle, AZ, Willem II, sc Heerenveen en Kayserispor. 

Degradatiestrijd Cambuur

Na het aantrekken van Mimoun Mahi is dit dus de volgende impuls in de degradatiestrijd van SC Cambuur. De ploeg is momenteel de nummer zeventien van de Eredivisie, maar deed deze week veel vertrouwen op door concurrent FC Groningen met 0-1 te verslaan. Dit weekend wacht dus nummer twaalf Fortuna Sittard, de oude club van Rienstra.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen