NAC Breda selecteert door en heeft aanvoerder niet meer nodig

29 januari 2023, 20:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

NAC Breda heeft Alex Plat (24) niet meer nodig. De Volendammer, vorig seizoen nog aanvoerder van de Bredase club onder Robert Molenaar, heeft te horen gekregen dat hij deze week nog mag vertrekken. Ook Ruben Ligeon traint niet meer mee met de A-selectie van Peter Hyballa. De club zette daarnaast vier jonge spelers terug naar de Onder-21.

Door de komst van Casper Staring (deze winter overgenomen van FC Twente) en de doorbraak van Aimé Omgba is Plat niet meer zeker van een basisplaats in Breda. Opvallend is dat wel, aangezien Plat tot voor kort een gewaardeerde kracht was in Brabant. Hij maakte zelfs de meeste speelminuten van alle NAC-spelers tot aan het duel van afgelopen vrijdag met Jong AZ (5-1 winst). Tegen de Alkmaarders bleef Plat 90 minuten op de bank. 

Lees ook: KKD: PEC loopt uit

De verbanning van Plat en Ligeon komt overigens niet uit de koker van Hyballa. Commissaris technische zaken Pierre van Hooijdonk licht de komende tijd de selectie door met technisch directeur Peter Maas, zo weet BN/De Stem. Met het oog op volgend seizoen wil het tweetal de selectie op orde zien te krijgen, aangezien dan terugkeer naar de Eredivisie het grote doel is. Bovendien weet de regionale krant te melden dat er mogelijk nog meer versterkingen aan zitten te komen, waardoor ook andere huidige spelers nog naar het tweede plan zouden kunnen verdwijnen. 

Teruggezet

Naast Plat en Ligeon zetten Van Hooijdonk en Maas ook vier spelers terug naar de beloften. Het gaat om Stef de Wijs, Ayouba Kosiah, Martijn Brandt en Jethro Masart. Laatstgenoemde mag bovendien na dit seizoen uitzien naar een nieuwe werkgever, aangezien zijn aflopende contract niet verlengd zal gaan worden. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen