'AZ hoopt snel toe te slaan: gesprekken met Sparta lopen'

30 januari 2023, 07:20

AZ versterkte zich deze maand al met Djordje Mihailovic en Mathew Ryan en hoopt in de laatste dagen van de transferperiode nóg een nieuwe naam te kunnen verwelkomen. In navolging van Feyenoord hebben ook de Alkmaarders naar verluidt wel oren naar de komst van Sven Mijnans. De middenvelder staat momenteel onder contract bij Sparta Rotterdam, maar AZ hoopt zijn komst nog voor het verstrijken van de markt af te ronden.

Terwijl AZ en FC Utrecht afgelopen zaterdag misschien wel de leukste wedstrijd van het seizoen afwerkten, pakte Voetbal International uit met het nieuws dat Feyenoord zich hoopte versterken met Mijnans. Volgens het tijdschrift staat de middenvelder in de nadrukkelijke belangstelling van de huidige koploper van Nederland, die dus concurrentie heeft gekregen van AZ. 'De huidige nummer twee van de Eredivisie wil snel spijkers met koppen slaan, want de club kent forse concurrentie van twee clubs uit de Duitse Bundesliga', schrijft De Telegraaf.

De Alkmaarders zijn inmiddels in onderhandeling met Sparta Rotterdam over een transfer van de 22-jarige aanvallende middenvelder, die ook dit seizoen een van de uitblinkers is op Het Kasteel. Mijnans staat in ieder geval wel open voor een winterse transfer. Volgens De Telegraaf 'wil hij binnen 24 uur beslissen waar zijn sportieve toekomst ligt'. De krant meldt eveneens de interesse van Feyenoord, maar de Stadionclub zou in Mijnans vooral een interessante speler voor de toekomst zien. 'In Alkmaar lonkt op korte termijn meer perspectief voor de speler die dit seizoen indruk maakt bij de verrassende ploeg van Maurice Steijn', klinkt het.

Lees ook: 'Feyenoord klopt in zoektocht naar middenvelder aan bij Sparta'

PSV

AZ lijkt in ieder geval geen rekening te hoeven houden met eventuele concurrentie van PSV in de strijd om de handtekening van Mijnans. Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad meldde zondagavond dat de Eindhovenaren 'niet concreet bezig zijn' met de middenvelder van Sparta Rotterdam. De focus van PSV in de laatste dagen van de winterse transferperiode ligt op de komst van een aanvaller en mogelijk ook een vleugelverdediger. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij liet Fredrik Oppegard op huurbasis vertrekken naar Go Ahead Eagles en houdt ook rekening met een vertrek van Philipp Max. Mocht de Duitser de deur van het Philips Stadion achter zich dichttrekken, wordt Patrick van Aanholt mogelijk een optie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen