SC Cambuur gaat niet zomaar in zee met spits Björn Johnsen

30 januari 2023, 14:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hoewel SC Cambuur in de strijd tegen degradatie versterking goed kan gebruiken, gaat de club uit Leeuwarden niet zomaar met van alles en iedereen in zee. Zo moet Björn Johnsen zich eerst bewijzen op de training, alvorens de laagvlieger in de Eredivisie hem een contract aanbiedt.

SC Cambuur was zondagavond hard op weg naar een goed resultaat in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard, maar in het laatste kwartier ging het alsnog helemaal mis voor de Friezen. Fortuna Sittard trok uiteindelijk aan het langste eind en deelde SC Cambuur daarmee een tik uit in de strijd om handhaving in de Eredivisie. De Friezen zijn er alles aan gelegen zich in de laatste dagen van de winterse transferperiode waar mogelijk nog te versterken en hebben daarvoor Johnsen op de korrel. De Noorse spits traint de komende periode mee bij SC Cambuur 'om te beoordelen of een verdere samenwerking tot de mogelijkheden behoort', klinkt het op de clubsite.

SC Cambuur is na het vertrek van Tom Boere naar NAC Breda op zoek naar een nieuwe spits. Johnsen krijgt dus de kans om zich te bewijzen als optie voor de spitspositie. Johnsen is geen oude bekende van de Eredivisie. In het seizoen 2017/2018 maakte hij veel indruk bij ADO Den Haag. Hij was tijdens dat seizoen goed voor negentien treffers en speelde zich daarmee in de kijker van AZ. De Alkmaarders namen Johnsen over van ADO Den Haag, maar in Noord-Holland kon hij de hoge verwachtingen niet waarmaken. Hij was uiteindelijk zeven keer trefzeker in 26 wedstrijden. De voorbije jaren stond Johnsen onder contract bij het Zuid-Koreaanse Ulsan Hyundai en het Amerikaanse Montréal, waar hij begin dit jaar vertrok. Sindsdien zit hij zonder club.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen