Bosz één van de twee kandidaten voor bondscoachschap België

30 januari 2023, 18:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Peter Bosz wordt mogelijk de nieuwe bondscoach van België. De 59-jarige trainer strijdt met Domenico Tedesco om de baan, zo onthult Sporza. Tedesco is de eerste keuze van de Belgische voetbalbond, Bosz is de tweede kandidaat.

Na een sollicitatieprocedure zijn twee namen overgebleven: die van Bosz en Tedesco. Laatstgenoemde ligt op pole position om Roberto Martínez op te volgen. De onderhandelingen met de 37-jarige trainer bevinden zich zelfs al in een vergevorderd stadium. Tedesco is een Italiaanse Duitser die die bekend staat als 'laptoptrainer' en eerder aan het roer stond bij Schalke 04, Spartak Moskou en RB Leipzig.

Komen de Belgische voetbalbond en Tedesco er niet uit, dan zou Bosz zomaar de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels kunnen worden. De Nederlandse trainer zit sinds zijn ontslag bij Olympique Lyon in oktober zonder werkgever. Sinds vorige week wordt Bosz veelvuldig in verband gebracht met het trainerschap bij Ajax. De Amsterdammers zijn door het ontslag van Alfred Schreuder op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en Bosz wordt gezien als een belangrijke kandidaat om de vacante functie in te vullen.

De naam van Tedesco lekte eerder al uit. Die van Bosz nog niet. FC Groningen probeerde na het ontslag van Frank Wormuth de trainer aan zich te binden, maar liep een blauwtje. Met Aston Villa en Wolverhampton Wanderers heeft de oefenmeester gesprekken gevoerd, maar een deal werd niet bereikt. Bosz begon zijn trainerscarrière bij De Graafschap en was in die functie ook werkzaam bij Heracles Almelo, Vitesse, Maccabi Tel Aviv, Ajax, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyon.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen