'Ajax krijgt in zoektocht naar trainer nee te horen uit Argentinië'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

30 januari 2023 – Marcelo Gallardo wordt niet de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. De 47-jarige oefenmeester uit Argentinië stond op het verlanglijstje van de Amsterdammers, maar heeft geen trek in een avontuur in Nederland. Op dit moment staat John Heitinga als interim-trainer voor de groep van Ajax.

'Ajax krijgt in zoektocht naar trainer nee te horen uit Argentinië'

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Ajax gooide volgens het Algemeen Dagblad meerdere lijntjes uit in de zoektocht naar een opvolger van de ontslagen Alfred Schreuder. Gallardo kreeg ook een telefoontje uit de Johan Cruijff ArenA, maar gaat het niet doen. Dat werd maandag gemeld in de podcast Kick-off van De Telegraaf. Niet alleen Gallardo heeft Ajax slecht nieuws gebracht. Er zouden namelijk nog twee trainers zijn die de Amsterdammers hebben afgewezen.

Lees ook: Bosz één van de twee kandidaten voor bondscoachschap België

Gallardo speelde tijdens zijn loopbaan in Europa bij AS Monaco en Paris Saint-Germain. Daarnaast was hij actief in Argentinië, de Verenigde Staten en Uruguay. In dat laatste land begon hij in 2011 zijn carrière als trainer bij Club Nacional. Tussen 2014 en 2022 was hij vervolgens werkzaam bij River Plate. Met de grootmacht uit Buenos Aires werd hij een keer landskampioen en pakte Gallardo twee keer de Copa Libertadores.

Louis van Gaal
Valentijn Driessen en Mike Verweij zouden het ook een goede optie vinden om Louis van Gaal te benaderen voor de functie van hoofdtrainer. De 71-jarige coach stopte onlangs als bondscoach van het Nederlands elftal. Daarnaast wordt de naam van Peter Bosz veel genoemd. Hij zou echter nog niet gepolst zijn en heeft inmiddels een andere optie. Volgens Sporza is Bosz een van de twee kanshebbers voor de rol van bondscoach van België.

Lees ookDriessen voorspelt harde ingreep bij Ajax: "Hij wordt uiteindelijk geslachtofferd"

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Ajax

  gerelateerd