Opnieuw Scandinavische aanwinst voor Groningen én Heerenveen

1 februari 2023, 10:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

SC Heerenveen heeft Daniel Karlsbakk (19) gepresenteerd. De 19-jarige Noorse spits van Viking FK treedt in Friesland in de voetsporen van Amin Sarr, die eerder deze week naar Olympique Lyon vertrok. Ook FC Groningen deed opnieuw zaken in Scandinavië. De Finse vleugelspeler Oliver Antman (21) komt over van FC Nordsjaelland en is al de vijfde winteraanwinst voor de hekkensluiter in de Eredivisie. 

Karlsbakk is overigens niet de enige aanvaller die Heerenveen op Deadline Day hoopt binnen te halen. Ook Osame Sahraoui (21) moet later nog gepresenteerd worden. Gezamenlijk zouden ze de club volgens de Leeuwarder Courant een bedrag van 4 miljoen euro kosten, dat door bonussen nog verder zou kunnen oplopen. Karlsbakk staat in Noorwegen te boek als groot talent en speelde tot op heden twee wedstrijden in de Noorse ploeg Onder-21. 

Ferry de Haan, technisch manager van de Friezen, hoopt dat de jonge spits de komende maanden acclimatiseert waarna hij er begin volgend seizoen helemaal moet staan. 'Hij is een speler met veel potentie, een jonge jongen die in het moderne voetbal past. Daniel heeft een hoge intensiteit, goede fysieke voorwaarden en snelheid. We verwachten dat hij zich hier uitstekend kan ontwikkelen. Daniel krijgt de komende maanden de tijd om zich hier aan te passen aan zijn nieuwe omgeving en club', zegt hij op het digitale thuis van zijn club. 

Het noodlijdende FC Groningen presenteert met Antman alweer de vijfde aanwinst van deze winterse transferperiode en bovendien opnieuw een speler met een Scandinavische achtergrond. De vleugelspeler is drievoudig Fins international en wordt in eerste instantie gehuurd van het Deense FC Nordsjaelland, waarbij de Groningers een optie tot koop hebben weten te bedingen. 

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus toont zich op de clubsite verheugd over de overgang van Antman. 'Oliver staat al vanaf oktober vorig jaar bovenaan op onze wensenlijst als het gaat om aanvallende versterkingen. In de afgelopen maanden was een overgang naar Groningen om verschillende redenen steeds niet haalbaar. Door aanhoudend te blijven informeren en doorlopend onze interesse in Oliver kenbaar te maken bij zijn club, de speler zelf en zijn management ontstond er afgelopen zondag alsnog een opening.'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen