Chelsea kampt met aanwinsten-dilemma met het oog op de CL

1 februari 2023, 10:30

Chelsea smeet afgelopen maand met miljoenen en presenteerde liefst zeven aanwinsten. Dat zorgt meteen voor een 'probleem' bij de koopzuchtige Londenaren. Er mogen halverwege het seizoen namelijk slechts drie nieuwelingen worden ingeschreven voor de knockout-fase van de Champions League.

Mykhaylo Mudryk, Benoît Badiashile, Noni Madueke, Andrey Santos, David Datro Fofana, João Félix en Enzo Fernández streken in januari neer op Stamford Bridge. Daarnaast werd Malo Gusto weggeplukt bij Olympique Lyon, maar hij maakt dit seizoen nog af in de Ligue 1. Toch moet manager Graham Potter vier van zijn aanwinsten teleurstellen. De regels van de FIFA schrijven voor dat er dus maar drie aanwinsten mogen worden ingeschreven voor de Champions League.

Lees ook: Chelsea zorgt voor deadline-day stunt en breekt records voor WK-talent

In dat toernooi speelt Chelsea binnenkort twee keer tegen Borussia Dortmund. De eerste wedstrijd staat op woensdag 15 februari (21.00 uur) op het programma in het Signal Iduna Park. Vervolgens wacht op dinsdag 7 maart (21.00 uur) de return op Stamford Bridge. Door de vele aanwinsten koos middenvelder Jorginho voor zijn geld. Hij vertrok naar koploper Arsenal. Hakim Ziyech wilde ook graag vertrekken, maar zijn transfer naar Paris Saint-Germain staat op losse schroeven.

Premier League

Potter zal de nieuwelingen echter niet alleen goed kunnen gebruiken in de Champions League. Chelsea kent een dramatisch seizoen in de Premier League en staat na twintig wedstrijden op de tiende plaats. Het verschil met de top vier, genoeg voor een ticket voor de Champions League, is al tien punten. Aanstaande vrijdag worde de competitie hervat met een derby tegen buurman Fulham. Extra pijnlijk voor Chelsea is dat die club momenteel met de zevende plek beter presteert.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen