Waarom Feyenoord hoopt op successen van Leeds en Bournemouth

2 februari 2023, 20:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Clubs uit de Premier League smijten met honderden miljoenen op de transfermarkt, daar kunnen Nederlandse clubs niet tegenop. In een verhaal van The Athletic komt Feyenoord-directeur Dennis te Kloese aan het woord over de positie van Nederlanders ten opzichte van de Engelsen.

Als Te Kloese een belletje krijgt uit Engeland, begint hij spontaan te zweten. "Als het +44 is, dan wil ik pas opnemen wanneer de transfermarkt al gesloten is. Het is zo moeilijk om te concurreren als een Engelse club binnenkomt en een hoog bod doet en een groot salaris biedt aan de speler. Dan verkopen we liever in de zomer", vertelt de algemeen directeur aan de Engelse krant. 

Tientallen miljoenen

Feyenoord heeft afgelopen zomer vijf spelers verkocht, waarvan er drie zijn vertrokken naar de Premier League. Marcos Senesi ging naar Bournemouth voor 15 miljoen, Tyrell Malacia naar Manchester United voor datzelfde bedrag en Luis Sinisterra naar Leeds United voor maar liefst 25 miljoen. Deze bedragen kunnen nog oplopen voor bonussen, daarom kijkt Te Kloese met meer interesse naar de Premier League dan eerst. 

"Ik ben nu groot fan van Bournemouth en Leeds. Als zij hoog genoeg eindigen krijgen wij nog wat bonussen", aldus de directeur van Feyenoord. "Sommige clubs in andere competities zullen het misschien niet kunnen geloven, maar een van de speerpunten van het Nederlandse voetbal is het ontwikkelen van jonge spelers. Het is de bedoeling dat ze daarna naar een grotere competitie overstappen. Het is een onderdeel van de werkwijze voor veel Nederlandse clubs."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

divano
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kokcu moet minimaal 30 opleveren

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als ze verder komen in de EL en kampioen worden denk ik eerder aan minimaal 40. Het is ook een international! Een "geflopte" van de Beek was 35,-

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze zijn alle 3 voor een veel te laag bedrag verkocht! Met name Malacia een international. 15 miljoen is voor MU een fooi. Senessi had nog een contract voor 1 jaar en wou niet verlengen dus dat kan enigszins. Hoop in alle gevallen naast een bonus ook een doorverkoop percentage. Geen hoge pet op van Te Kloese een voormalige scout van Ajax en met voormalig trainer Westerhof mee naar Mexico gegaan. Had Arnesen dit (video call) laten afhandelen. Niet alleen ontwikkelen jeugdspelers en deze op jonge leeftijd naar Nederland halen maar vooral de jeugdopleiding. Ben geen fan van Te Kloese. Psv heeft net een uitstekende TD binnengehaald. Feyenoord en Ajax doen maar wat.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Haalt toch aardige spelers als hancko ,santi ,die pool,timber. En staat nog bovenaan . Hij is gewoon rustig en verstandig bezig

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen