De zwakke kant van Slot? In topduels ontevreden over arbitrage

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

3 februari 2023 – Arne Slot was afgelopen weekend boos dat Feyenoord geen strafschop kreeg in de wedstrijd tegen FC Twente. De oefenmeester klaagt wel vaker over of bij de arbitrage, vorig seizoen vaak over een gebrek aan extra tijd, maar in topwedstrijden is hij in zijn periode als trainer van Feyenoord opmerkelijk kritisch. In deze topduels liet de coach zich al nadrukkelijk horen na het duel.

De zwakke kant van Slot? In topduels ontevreden over arbitrage

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

AZ – Feyenoord 2-1 (27 februari 2021)
Terug op bezoek bij zijn oude club AZ kreeg Feyenoord vorig seizoen binnen het half uur twee strafschoppen aan de broek van Dennis Higler na overtredingen van Jorrit Hendrix en Tyrell Malacia. Slot stond na het duel lachend als een boer met kiespijn voor de camera's. "Alles wat ik zeg is te veel", liet hij zich harde uitspraken niet ontvallen. Maar de eerste pingel vond hij een typische 'Dani de Wit-strafschop' en ook de tweede was volgens Slot zeer dubieus. Hier hintte hij bovendien op 'een verleden' met arbiter Higler. Zijn terugkeer in Alkmaar werd allesbehalve een succes. 

Ajax – Feyenoord 3-2 (20 maart 2022)
Op een 1-2 voorsprong had Cyriel Dessers na een beuk van Lisandro Martinez een strafschop verdiend, zo was het oordeel van Slot. Die bewaarde zijn commentaar voor na de topper tegen PSV, toen Feyenoord een keer een makkelijke strafschop kreeg in extra tijd (2-2).  "Het wordt wel eens onderschat door analisten en de media, hoe bepalend deze beslissingen in grote wedstrijden zijn. Vertaal dit naar: wij stonden 1-2 voor in de Arena, met een honderd procent strafschop. Hoe had de stand er nu uitgezien, hoe dicht hadden wij bij Ajax en PSV gestaan? Vaak wordt er dan gezegd dat dat zich over een heel seizoen vereffent, maar dat hoeft niet zo te zijn", blikte Slot toen terug naar dit moment. In dit duel werd Antony wel met een rode kaart het veld uitgestuurd, toen hij geblesseerd weer binnen de lijnen rolde.

Lees ook: Slot erkent goedkope penalty, maar verwijst terug naar Klassieker 

PSV – Feyenoord 4-3 (18 september 2022)
Het winnende doelpunt van Armando Obispo viel in de vorige topwedstrijd uit een onterechte corner. Niet Marcus Pedersen, maar PSV-aanvaller Ismael Saibari raakte de bal als laatste. Dat vervolgens het winnende doelpunt uit die hoekschop viel, was voor de Rotterdammers erg pijnlijk. De VAR mocht bovendien niet ingrijpen. Slot viel niet alleen daarover, maar vond dat bij de 2-1 van PSV ook al een overtreding werd gemaakt door Ibrahim Sangaré. "Ik zie iemand die van achter een duel aangaat zonder dat-ie de bal raakt", zei hij over die beslissing. Over de onterechte hoekschop was hij overigens realistisch. "Bij die laatste treffer kan de videoscheidsrechter niet ingrijpen en ik vind ook niet dat dat zou moeten."

FC Twente – Feyenoord 1-1 (29 januari 2023)
"Een onacceptabel moment van de arbitrage", oordeelde Slot afgelopen weekend over het besluit van scheidsrechter Allard Lindhout om Feyenoord na een overduidelijke handsbal geen strafschop toe te kennen vanwege een duwtje van Santiago Giménez. De oefenmeester wilde niet langer cynisch reageren en beet fel van zich af. Een voorbode voor de sfeer dit weekend of wilde Slot hiermee de verhoudingen niet op scherp zetten? Zijn woorden waren in elk geval opmerkelijk, zeker gezien zijn eerdere vaak meer genuanceerde uitspraken. Komt aan dit lijstje dit weekend een vervolg?

Lees terug: Slot woest na penalty-moment: "Onacceptabel moment arbitrage"

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Feyenoord

  gerelateerd