Kwestie-Greenwood groot dilemma voor United en Ten Hag

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

3 februari 2023 – Manchester United werd donderdag geconfronteerd met het nieuws dat aanvaller Mason Greenwood niet langer wordt vervolgd voor de vermeende verkrachting en mishandeling van zijn ex-vriendin. De speler staat al sinds zijn arrestatie voor de feiten in januari 2022 op non-actief, maar wordt definitief niet veroordeeld. Kan de club van Erik ten Hag nu weer gewoon gebruik maken van de 21-jarige aanvaller?

Kwestie-Greenwood groot dilemma voor United en Ten Hag

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Greenwood wordt dus niet veroordeeld voor de vermeende feiten, maar de club is in eerste instantie terughoudend als het gaat om een mogelijke rentree van de talentvolle buitenspeler. 'Manchester United heeft kennisgenomen van het besluit van het openbaar ministerie dat alle aanklachten tegen Mason Greenwood zijn ingetrokken. De club zal nu haar eigen proces uitvoeren alvorens de volgende stappen te bepalen', liet de club in een eerste reactie weten op twitter. 

Lees ook: Greenwood vrijuit: aanklager laat alle aanklachten vervallen

Het feit dat Greenwood niet veroordeeld wordt betekent niet automatisch dat hij ook niet schuldig is aan de feiten. Dat gaf de rechtbank ook min of meer aan in de toelichting op de beslissing om de zaak niet door te zetten. Via een woordvoerder liet het weten dat door 'een combinatie van het terugtrekken van belangrijke getuigen en de aanwezigheid van nieuw bewijs' een daadwerkelijke veroordeling van Greenwood 'niet langer realistisch was'. 

Lees ook: Greenwood komt met eerste reactie na ingetrokken beschuldigingen

Daarmee ziet Manchester United zich geplaatst voor een moreel dilemma. De ex-vriendin van Greenwood plaatste rond de eerste arrestatie van de aanvaller een aantal foto's en geluidsopnamen op sociale media waarop ze onder meer bebloed te zien was. Online blijken de fans van United ernstig verdeeld over de vraag of Greenwood een tweede kans verdient. 'No way dat hij ooit nog voor ons zal spelen', twitterde een bestuurslid van de Supporters' Trust van de club. Anderen menen juist dat de club hem moet steunen nu hij niet wordt veroordeeld. Daarnaast vreest de club dat sponsoren kunnen afhaken als de speler in genade wordt aangenomen omdat bedrijven niet met een vermeende vrouwenmishandelaar geassocieerd willen worden.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Premier League

  gerelateerd