Woedende Neuer in tranen na 'wreedste' moment uit carrière

4 februari 2023, 12:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bayern München-boegbeeld en aanvoerder Manuel Neuer heeft vernietigend uitgehaald naar de clubleiding van de Duitse club. De doelman is het niet eens met het ontslag van keeperstrainer Toni Tapalovic, die elf jaar lang in dienst was en een goede band had met Neuer. "Dit is het wreedste wat ik in mijn carrière heb meegemaakt", vertelt de sluitpost tegen The Athletic. Bestuursvoorzitter Oliver Kahn is niet blij met de uitspraken van de aanvoerder.

Wegens een 'verschil van inzicht' kwam er een einde aan de trouwe dienstverband tussen Tapalovic en Bayern. Een mokerslag voor de 36-jarige doelman. "Het was een klap voor me, terwijl ik al op de grond lag", vertelt de van een beenbreuk herstellende Neuer. "Ik had het gevoel dat mijn hart eruit werd gerukt. Heel ons keepersgroepje was in tranen", waren de woorden van de ervaren doelman.

Neuer en Tapalovic hadden zoals gezegd een goede band, maar dat doet er volgens hem niet toe. "Ik begrijp dat het misschien klinkt alsof ik niet objectief of niet geloofwaardig ben, maar ik kan echt het verschil zien." Ook hekelt hij de manier waarop de clubleiding heeft gehandeld. "We willen anders zijn bij Bayern, namelijk een familie. En dat gebeurt dit. Het is triest voor iedereen."

Ongepast

Kahn heeft op zijn beurt weer gereageerd op de felle uitspraken van Neuer. "Wat Manuel gezegd heeft over het vertrek van Tapalovic past niet bij een aanvoerder en komt niet overeen met de waarden van Bayern." Desalniettemin begrijpt de voorzitter dat Neuer geraakt is door het nieuws. "Daar waren we ons van bewust toen we het Manuel vertelden. Het was geen makkelijk besluit, maar dit is wel het beste voor het team."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen