FC Barcelona profiteert van falend Real en zet stap richting titel

5 februari 2023, 22:57   Bijgewerkt: 5 februari 2023, 23:05

FC Barcelona heeft zondagavond een klein voorschot genomen op de landstitel in Spanje. De ploeg van trainer Xavi profiteerde optimaal van de uitglijder van concurrent Real Madrid door zelf met 3-0 te winnen van Sevilla. Inmiddels is het verschil tussen Barcelona en Real acht punten.

De wedstrijd begon voor trainer Xavi met slecht nieuws. Al na acht minuten spelen moest Sergio Busquets geblesseerd naar de kant en werd hij vervangen door Franck Kessié. De Catalanen lieten zich niet van de wijs brengen door het uitvallen van hun sterkhouder en zochten de aanval. De eerste mogelijkheid was voor wie anders dan Robert Lewandowski, die er van dichtbij niet in slaagde om doelman Yassine Bounou te verslaan. Even later nam de Pool het doel van ver onder vuur en had de sluitpost een geweldige redding in huis.

Het restant van de eerste helft was een stuk minder interessant in Camp Nou, waar Frenkie de Jong, Karim Rekik en Nemanja Gudelj in de basis begonnen. In het tweede bedrijf moest Bounou de bal alsnog uit het net vissen. Na een handig passje van invaller Kessié schoof de routinier de bal uitstekend in de verre hoek: 1-0. Daarmee was het verzet van de bezoekers gebroken. In de laatste twintig minuten liep Barcelona nog uit naar 3-0. Gavi scoorde met een intikker en het slotakkoord was voor Raphinha, die een voorzet van Alba binnen werkte.

La Liga

Barcelona doet door de overwinning dus uitstekende zaken in de strijd om het kampioenschap. De manschappen van Xavi verspeelde dit seizoen pas drie keer punten en hebben er al 53 verzameld. Real verloor zondagmiddag al met 1-0 op bezoek bij Real Mallorca en maakt voor nu een kleine pas op de plaats. De Madrilenen volgen op acht punten en moeten in de achtervolging. De eerstvolgende Clásico voor de competitie staat gepland op zondag 19 maart. Dan moet Real op bezoek in Camp Nou. Tussendoor treffen de rivalen elkaar ook in de Copa del Rey.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen