Feyenoord-redder kan niet iedereen bekoren: "Beetje Kuipvrees"

5 februari 2023, 23:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Alireza Jahanbakhsh redde zondagmiddag een punt voor Feyenoord tegen PSV. De aanvaller was met twee doelpunten erg belangrijk voor de Rotterdammers en logischerwijs werden zijn verrichtingen door de analisten onder de loep genomen. Rafael van der Vaart is nog altijd niet overtuigd.

"Hij is een beetje Lurling, hij heeft een beetje Kuipvrees", vertelde Van der Vaart over Jahanbakhsh aan tafel bij Studio Voetbal van de NOS. "Dat was echt een goede speler bij Heerenveen, dat was Jahanbakhsh bij AZ. En dan kom je ineens in De Kuip. Die kopbal was eigenlijk het eerste echt goede wat hij deed. Hij straalt niks uit. Dat maakt het een gevecht. Ik ben nog niet kapot van hem. Het lag aan Idrissi dat Feyenoord nog gelijkspeelde."

Pierre van Hooijdonk vulde zijn collega-analist aan. "Het is nog geen gelukkig huwelijk geweest", voegde de oud-speler van Feyenoord toe aan Van der Vaart. "Slot gebruikt hem vaak, maar vooral omdat hij zoveel werk verzet. Dan moet hij de linksback tegen gaan houden, dat is eigenlijk de verkeerde reden om hem te laten spelen. Ik heb liever dat ze een buitenspeler gebruiken omdat hij zijn tegenstander iedere keer voorbij gaat."

Mario Been zag op zijn beurt bij ESPN dat Feyenoord een groter probleem heeft met de buitenspelers. "Mensen hebben nog steeds het beeld van zijn geweldige prestaties bij AZ. Dat heeft hij bij Feyenoord niet een hele serie wedstrijden achter elkaar kunnen laten zien. Er zijn ook momenten waarop hij wel de kansen krijgt vanuit de basis, maar dan laat hij gewoon te weinig zien. Dat is het probleem dat Slot heeft. De buitenspelers zijn iedere week goed of slecht."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen