Ajax domineert Elftal van de Week: "Hij verrast me eigenlijk niet"

6 februari 2023, 11:00

Mohammed Kudus is momenteel dé uitblinker bij Ajax. De Ghanees was vorige week op bezoek bij Excelsior goed voor een mooi doelpunt en toverde zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur een aantal fraaie passeerbewegingen uit zijn voeten. Oud-voetballer Regi Blinker is niet verrast door de goede optredens van Kudus.

De aanvallende middenvelder, die ook in de voorhoede uit de voeten kan, beleeft een turbulent seizoen. In de zomer wilde hij nog vertrekken naar Engeland, maar Ajax hield hem tegen. Alfred Schreuder zag vervolgens in Kudus de ideale spits voor zijn ploeg, terwijl de speler zelf het liefst op het middenveld áchter de spits opereert. Sinds John Heitinga het voor het zeggen heeft, speelt Kudus als rechtsbuiten, maar mét de vrijheid om naar binnen te komen.

In die rol maakt hij veel indruk. "Kudus verrast me eigenlijk niet bij Ajax, omdat ik weet hoe goed hij is. Hij is niet van de bal te krijgen en loopt soms twee of drie man voorbij, waarna je denkt dat hij wel bijna ten val moet komen, maar dat gebeurt niet met zijn atletisch vermogen", zegt Blinker in gesprek met De Telegraaf. "Hij laat duidelijk aan iedereen merken wat zo'n beetje zijn favoriete positie is", aldus de oud-speler onder meer Feyenoord en Sparta Rotterdam.

Lees ook: 'Overmars zei: dit is mijn beste aankoop ooit

Complimenten voor Timber en Tadic

Kudus heeft een plekje veroverd in het Elftal van de Week van Blinker. De Ghanees is zeker niet de enige Ajacied die afgelopen weekend indruk heeft gemaakt op de oud-international. Ook Jurriën Timber, Steven Berghuis en Dusan Tadic kunnen op de nodige complimenten rekenen. "Timber had met Ajax natuurlijk een relatief makkelijke middag tegen Cambuur, maar speelde heel geconcentreerd. Hij was weer sterk in de opbouw, waar de laatste tijd ineens veel kritiek op was. Hij dribbelde in en zocht altijd de pass naar voren", is Blinker lovend over de verdediger.

Ook Tadic begint steeds meer de oude te worden. De aanvoerder van Ajax wisselde onder Schreuder regelmatig tussen de linker- en rechterflank, maar onder Heitinga weet Tadic waar hij aan toe is. En dat lijkt hem goed te doen. "Het is een tijdje geleden dat ik Tadic zo heb gezien bij Ajax. Hij was veel aanspeelbaar en balvast. Het was voor Ajax ook lekker om hem in te spelen, met die bewegende mensen eromheen. Hij deed heel veel dingen goed en geeft leiding. De eerste goal zette hij ook zelf op", zag Blinker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen