Engelse media: City moet vrezen voor verwijdering uit competitie

6 februari 2023, 12:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De problemen voor Manchester City lijken zich in rap tempo op te stapelen. Eerder werd er op maandagochtend al aangekondigd dat de regerend kampioen door de Premier League is aangeklaagd voor het begaan van 'meerdere overtredingen' van de Financial Fair Play-reglementen. Volgens verschillende Engelse media moet het elftal van trainer Pep Guardiola inmiddels flink vrezen, want de straffen op deze overtredingen kunnen hoog uitpakken.

The Sun meldt dat City in totaal meer dan 100 overtredingen heeft begaan. Deze overtredingen hebben vooral betrekking op het verstrijken van informatie over de inkomsten van de club. Volgens de krant werden jeugdspelers gedwongen om onder financiële druk langdurige contracten bij The Citizens te tekenen, werden sponsorbedragen van de eigenaren uit Abu Dhabi slechts gedeeltelijk doorgegeven aan de competitie en werden bij consultancy contracten vaak de regels overtreden.

Als straf zou City nu onder meer een financiële boete kunnen ontvangen, een puntvermindering toebedeeld krijgen, of zelfs per direct uit de Premier League worden gezet. Omdat de overtredingen over de periode tussen 2008 en 2019 zijn begaan, zouden eventuele Premier League-titels van de regerend kampioen ook geschrapt kunnen worden.

Vergelijking met Juventus

The Telegraph meldt ook dat verplichte degradatie een serieuze optie is voor The Citizens, wiens situatie gelijkenissen op doet roepen met het Juventus in 2006. Vanwege beschuldigingen van matchfixing werd de oude dame toen teruggezet naar de Serie B, waarna er veel belangrijke spelers vertrokken uit Turijn. Inter Milan werd toen achteraf als kampioen van het seizoen 2005/2006 gekroond, vanwege de verplichte degradatie van Juventus.

Lees ook: Manchester City aangeklaagd voor overtreden FFP-regels

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen