Ajax liet kans liggen om Xavi Simons vast te leggen: "Niet goed ingeschat"

6 februari 2023, 19:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft afgelopen zomer de kans laten liggen om Xavi Simons te contracteren, zo onthult Mike Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. De negentienjarige middenvelder werd door zijn management aangeboden in de Johan Cruijff ArenA, maar de Amsterdammers besloten er geen werk van te maken. Simons tekende uiteindelijk bij PSV, waar hij nu één van de dragende krachten is.

Het had dus zomaar gekund dat Simons wekelijks een ander rood-wit shirt had gedragen. "Zijn zaakwaarnemers hebben hem ook in Amsterdam aangeboden, maar daar zagen ze het niet zitten", aldus Verweij, die dat opvallend noemt. "Zeker als je ziet hoe hij nu presteert. Ik kan me die beslissing ook wel voorstellen, hoor. Ze hadden hem nog niet heel veel op het allerhoogste niveau aan het werk gezien. Aan de andere kant hadden ze hem ook bij de Nederlandse vertegenwoordigende elftallen aan het werk kunnen zien. Dan hadden ze zijn kwaliteiten ook goed kunnen inschatten. Dat heeft Ajax niet goed ingeschat."

Lees ookXavi Simons maakt veel indruk: "Eigenlijk is hij te goed voor PSV"

Simons maakte afgelopen zomer de transfervrije overstap van Paris Saint-Germain naar PSV, waar hij in no-time uitgroeide tot een belangrijke pion in het team van trainer Ruud van Nistelrooij. De Eindhovenaren vrezen dat de enkelvoudig Oranje-international over enkele maanden alweer vertrekt, daar hij een clausule in zijn contract heeft staan waardoor hij voor naar verluidt 10 à 12 miljoen euro kan terugkeren naar PSG. In Eindhoven zouden ze nu proberen Simons een nieuw contract te laten tekenen.

"Ik begrijp heel goed dat PSV de onderhandelingen is gestart, maar ik denk dat het onmogelijk wordt. Paris Saint-Germain zou wel gek zijn als ze de optie van tien miljoen euro niet lichten", zegt Valentijn Driessen. "Dat hij in de top terecht gaat komen, lijkt mij evident. Hij heeft zo verschrikkelijk veel kwaliteiten. Hij is klein, maar toch loeisterk. Hij is snel, doelgericht en ziet het spel. Hij is ook nog iemand die anderen op sleeptouw neemt, al kun je niet van hem verwachten dat hij dat vier maanden doet bij PSV. Die leeftijd heeft hij nog niet. Ik denk dat hij de potentie heeft om het niveau van Arjen Robben en Robin van Persie aan te kunnen."

Lees ook: Van der Vaart: "Xavi Simons is de allerbeste speler die Nederland heeft"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Simons de allen beste speler van nederland??? de allen beste is kudus van ajax !

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou ik begrijp 020 wel . Xavi is tegenwoordig een soort hype. Als de media wat zegt is het schijnbaar zo allemaal ,en lult iedereen het na. Maar als je goed kijkt valt het allemaal wel mee. Alleen Rushes naar voren(counterspel) ,en 9 van 10 keer eindigt het in niks. Want als er een sprietje gras verkeerd ligt ,ligt xavi ook met zijn jankgezichtje. Laat staan als je het waagt hem aan te raken . Het is een leuk draaitolletje maar te weinig voor een topper in een grote competitie

Tahamata
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

100% mee eens

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een gelul. Misschien had Ajax gewoon geen interesse. Misschien waren ze niet van hem onder de indruk. Als een speler bij een club wordt aangeboden wil het niet persé zeggen dat er niet goed is ingeschat als die club dan zegt dat ze hem niet willen. Simons is een goede voetballer maar wordt heel snel de hoogte in gehyped, net als Gakpo bijvoorbeeld. Ze zijn al aan het roepen dat het NL Elftal rond hem gebouwd moet worden. Echt....

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen