Bosz grijpt definitief mis; Belgen kiezen voor andere bondscoach

8 februari 2023, 09:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Domenico Tedesco is officieel de nieuwe bondscoach van de nationale ploeg van België. De 37-jarige Italiaan is de opvolger van Roberto Martínez, die na het teleurstellende WK in Qatar vertrok. Peter Bosz was in eerste instantie ook in de race voor de vacature bij de Belgen.

De Nederlander moet echter verder zoeken, want de KBVB maakte woensdagochtend bekend dat de keuze op Tedesco is gevallen. Hij begon zijn trainersloopbaan in de jeugdopleiding van VfB Stuttgart om vervolgens ook te werken bij Hoffenheim. Als hoofdtrainer was hij daarna te vinden bij Erzgebirge Aue, Schalke 04, Spartak Moskou en RB Leipzig. Bij die club werd hij begin dit seizoen op straat gezet.

Lees ook: 'Feyenoord hoeft niet te vrezen; Leeds United gaat voor Spanjaard'

"Vanaf het eerste gesprek voelde ik dat het goed zat, we zaten meteen op dezelfde golflengte. Ik ben erg gemotiveerd en kan niet wachten om eraan te beginnen. Het is een grote eer voor mij om de nieuwe bondscoach van België te zijn!", vertelde Tedesco in een eerste reactie op zijn nieuwe avontuur. De Italiaan heeft een contract getekend dat hem tot na het EK van 2024 in Duitsland aan boord houdt.

Rode Duivels

Naast Tedesco en Bosz werd ook de naam van Louis van Gaal genoemd bij onze zuiderburen. Martínez stond de afgelopen zes jaar voor de groep en werd derde op het WK van 2018 in Rusland. Daarvoor zwaaide Marc Wilmots de scepter en was Georges Leekens twee jaar bondscoach. De enige Nederlander die De Rode Duivels ooit onder zijn hoede had, is Dick Advocaat. Tedesco zal bij de Belgen moeten gaan doorselecteren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen