Van Nistelrooij: "Overgewicht? Zijn vetpercentage is acht procent"

8 februari 2023, 21:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ruud van Nistelrooij heeft geen reden om zich zorgen te maken om de fysieke gesteldheid van Ismael Saibari. Verslaggever Hans Kraay junior had woensdagavond tijdens het bekerduel met FC Emmen (3-1) de indruk dat Saibari overgewicht heeft, maar volgens Van Nistelrooij is daar geen sprake van.

"Die is wel top afgetraind. Honderd procent", verzekerde de trainer. "Hij is gewoon stevig gebouwd, maar heeft een vetpercentage van acht procent. Hij is afgetraind. Ik ben daar heel scherp op. Jongens die niet fit zijn, doen niet eens mee." Kraay junior had het idee dat Saibari, die inviel na een uur spelen, in de slotfase van de wedstrijd niet meer mee kon met het tempo. Van Nistelrooij herhaalde: "Hij is zo topfit."

De trainer zag dat PSV goed startte aan de wedstrijd. "Het lijkt er dan op dat je met ruime cijfers kunt winnen. De eerste helft hadden we volledig onder controle. Na de 2-0 moeten we er 3-0 van maken. Je hebt de hele wedstrijd onder controle. Emmen kwam één keer over de middenlijn in de eerste helft. Maar wij komen dramatisch uit de kleedkamer. Diemers maakt dan een wereldgoal."

In de pauze probeerde Van Nistelrooij juist te waken voor een terugval na de pauze. "Je spreekt natuurlijk af: blijf het tempo hoog houden, blijf vanuit je positie spelen en ga op zoek naar die derde. Het tegenovergestelde gebeurde: veel balverlies, veel spelers uit positie, het werd te makkelijk opgepakt. Na de 2-1 was de scherpte er weer om de 3-1 te maken. Het was wel zonde."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen