Geëmotioneerde Kökçü toont Turkse vlag na veelbewogen avond

9 februari 2023, 00:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü was na het ongekende duel met NEC blij dat zijn club in De Kuip uiteindelijk toch aan het langste eind wist te trekken. De uitblinkende NEC-doelman Mattijs Branderhorst leidde tijdens het duel wel tot enige frustratie bij de Rotterdammers, gaf hij na afloop toe. Na afloop stond Kökcü ook stil bij de slachtoffers van de aardbeving die in Turkije en Syrië vielen.

"Ja, hij was de man van de wedstrijd", beaamde Kökcü na afloop volmondig tegenover de camera's van ESPN over Branderhorst, die liefst 23 (!) reddingen in huis had op de 50 doelpogingen die de Rotterdammers op hem afvuurden. "Is dat een record? Voor alles is een eerste keer, toch?", wist de 22-jarige middenvelder er met een lach uit te persen. 

De wedstrijd had wat Kökcü betrof geen 120 minuten hoeven duren, zo intensief was het. "In de verlenging was de tank helemaal leeg", gaf hij toe. "Dan hoop je dat het zo snel mogelijk afgelopen is." Ondanks de 0-2 ruststand sleepte Feyenoord er uiteindelijk een strafschoppenserie uit, die het vervolgens winnend afsloot. "We hadden het eerder moeten afmaken maar ik denk dat we het redelijk tot goed hebben gedaan." De vier tegendoelpunten waren wel een flinke smet op de avond, vond Kökcü. "De restverdediging moet beter staan, daar moeten we met hulp van de beelden wel aan gaan werken."

Na afloop van de wedstrijd toonde Kökcü een Turkse vlag aan het publiek. "Sowieso doet de aardbeving heel veel met me", gaf hij desgevraagd aan. "We zijn als Turken heel hecht. Al is er geen familie van mij betrokken bij de ramp, zo voelt het wel." Hij roept mensen dan ook op vooral geld te doneren voor de slachtoffers, zowel via social media als na de wedstrijd in het interview. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen