FC Utrecht verliest 'voorbeeld voor alle talenten' via Paes-route

9 februari 2023, 19:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Utrecht heeft afscheid genomen van linksachter Djevencio van der Kust (21). De linksachter wordt voor de rest van dit seizoen verhuurd aan het Amerikaanse Houston Dynamo FC. Het is in principe een tijdelijke deal, maar zijn nieuwe werkgever heeft daarbij wel een optie tot koop bedongen.

Dat heeft FC Utrecht donderdag bevestigd. Van der Kust begon dit seizoen nog als basisspeler onder Henk Fraser in de vijfmans achterhoede van de Domstedelingen. Maar hij verloor zijn basisplaats en onder de nieuwe coach Michael Silberbauer, die voor vier achterop kiest, speelde hij nog geen enkele officiële minuut, waardoor hij met de concurrentie van onder anderen Nick Viergever mocht vertrekken.

"De ontwikkeling van Djevencio kan als voorbeeld dienen voor alle jonge talenten binnen de jeugdopleiding FC Utrecht", stelt technisch directeur Jordy Zuidam op de clubsite. "De concurrentiestrijd op de linksbackpositie is toegenomen en niet in zijn voordeel beslist, waardoor we na overleg met Djevencio en Houston Dynamo FC tot deze oplossing zijn gekomen. We zijn trots op de ontwikkeling die hij als jongen van de club heeft doorgemaakt en wensen Djevencio heel veel succes tijdens zijn verhuurperiode in de Verenigde Staten."

Lees ook: 'Vitesse raakt tien dagen na Deadline Day alsnog verdediger kwijt'

Maarten Paes-route

Hoeveel FC Utrecht mogelijk ontvangt voor deze deal, is niet benoemd. Eerder was er voor Maarten Paes een vergelijkbare route; de jonge keeper brak door bij FC Utrecht, verloor zijn basisplaats en vertrok vervolgens naar MLS-club FC Dallas, dat hem uiteindelijk ook permanant overnam. Van der Kust speelde in totaal 24 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van FC Utrecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen