Nieuwe details over PSG-clausule in contract Xavi Simons

10 februari 2023, 08:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is nog maar de vraag of Xavi Simons ook volgend seizoen uitkomt voor PSV. De negentienjarige middenvelder heeft een clausule in zijn contract staan waardoor hij komende zomer voor 12 miljoen euro kan terugkeren naar Paris Saint-Germain. Om sportieve redenen lijkt Simons er verstandig aan te doen geen gebruik te maken van deze clausule.

Dat zit zo. Het Eindhovens Dagblad onthult in een analyse van de Simons-situatie dat ingewijden stellen dat de enkelvoudig Oranje-international niet doorverkocht of -verhuurd mag worden als hij over enkele maanden gebruikmaakt van de bepaling in zijn contract en toch terugkeert naar Paris Saint-Germain. Dat zou in zijn huidige contract zo geregeld zijn. Omdat de kans klein is dat Simons komend seizoen in Parijs net zo veel gaat spelen als bij PSV, heeft hij er weinig belang bij om de clausule te activeren.

Het is geen geheim dat PSV probeert Simons langer aan boord te houden. De Eindhovenaren willen het liefst de PSG-clausule uit het contract slopen. Een mogelijkheid is dat de zakelijke entourage van de spelmaker een langere en verbeterde verbintenis wil koppelen aan een duurdere clausule voor PSG. Aannemelijker is dat zijn management grip probeert te krijgen op de toekomstige opbrengst van de transferrechten. Dat werd eerder al eens gedaan door Mino Raiola toen Donyell Malen naar Eindhoven kwam.

Nog niet uitgeleerd bij PSV

PSV zou door met dat voorstel mee te gaan tegenwicht kunnen bieden op het moment dat PSG de doorgebroken Simons een zak geld als tekenbonus biedt. Er kan niet worden uitgesloten dat de Franse grootmacht bereid is tientallen miljoenen te betalen om de aanvallende middenvelder terug te halen. Goed nieuws voor PSV is dat Simons zowel intern als extern laat weten dat hij bij PSV nog niet is uitgeleerd. Dat voedt in het Philips Stadion de gedachte dat Simons ook volgend seizoen nog het PSV-shirt draagt, al zal er zakelijk nog wel het een en ander moeten gebeuren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen