Koeman vol verbazing over vertrek van Dest bij FC Barcelona

10 februari 2023, 10:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ronald Koeman vindt het lastig om te begrijpen dat Sergiño Dest niet meer bij FC Barcelona speelt en verhuurd is aan AC Milan. Onder de Nederlandse trainer werd de oud-speler van Ajax naar Catalonië gehaald voor een bedrag van minstens 21 miljoen euro.

Voor de Amerikaan was FC Barcelona niet de enige keuze. "Hij speelde natuurlijk bij Ajax, maar hij kon ook verkassen naar Bayern München", vertelt Koeman in gesprek met Andy van der Meijde in het programma Bij Andy in de Auto. De huidige bondscoach vond de rechtsback goed spelen bij Ajax en haalde hem dus naar Barcelona. Hier speelde hij tot nu toe 72 officiële duels.

Na het vertrek van Koeman kwam Dest steeds minder aan spelen toe bij Barcelona, wat uiteindelijk heeft geleid tot een (tijdelijk) vertrek naar Milan. De bondscoach van het Nederlands elftal vindt het vreemd dat Barça de rechtervleugelverdediger heeft laten gaan. "Ik heb nooit zo begrepen dat hij daar niet speelt. Als ik dan Bellerin zie, die nu overigens weg is, dan is hij niet veel minder. En hij doet ook niet onder voor Sergi Roberto."

Bij Milan loopt het nu niet zo lekker voor Dest. Hij komt zo nu en dan aan spelen toe, maar houdt vooral de bank warm. Tot nu toe heeft hij nog maar drie keer negentig minuten of meer gespeeld voor de Italianen. Hierdoor lijkt het er ook op dat de Milanezen optie tot koop niet gaan lichten. Dat zou betekenen dat Dest in de zomer terugkeert naar Barcelona.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MiesJans13
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ben op de hoogte, vind vele reclame storend.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen