Van Nistelrooij blij met winteraanwinst PSV: "Meteen rendement"

11 februari 2023, 12:57

Ruud van Nistelrooij heeft zich lovend uitgelaten over de winterse aanwinst Thorgan Hazard. De Belg kwam op de slotdag van de transferperiode op huurbasis over van Borussia Dortmund, en moet in Eindhoven de plaats innemen van de naar Liverpool vertrokken Cody Gakpo. Ondanks een gebrek aan wedstrijdritme heeft Hazard in zijn eerste duels voor de Brabanders een prima indruk op zijn trainer gemaakt.

Op de persconferentie vrijdagmiddag, vooruitblikkend op het Eredivisie-duel met FC Groningen van zaterdagavond, ging de oefenmeester in op vragen over Hazard. "Kijk, wat hele goede tekens zijn is dat er meteen rendement is van zijn kant", analyseert Van Nistelrooij. "Zijn eerste balcontact tegen Feyenoord is een goal, hij valt daarna in tegen Emmen en legt meteen een bal klaar voor Luuk (de Jong, red.) die hem erin schiet. Dat zijn signalen dat een speler snel geaard is en zich goed in de groep voelt."

Na de goede entree van de 29-jarige Belg is het dan ook zaak dat hij zo snel mogelijk volledig wedstrijdfit geraakt, beseft Van Nistelrooij. "Nu is het uitbreiden van speelminuten voor hem van belang, zodat we hem de komende weken voor 90 minuten hebben." De Brabanders hebben een druk programma voor de boeg. Na het thuisduel met FC Groningen treft het volgende week donderdag eveneens in eigen huis Sevilla in de Europa League, waarna het in de Eredivisie wedstrijden tegen FC Utrecht en FC Twente voor de kiezen krijgt met de return in Spanje daar nog tussenin.

Fraai gebaar voor zieke Slegers

Gedurende het duel met FC Groningen zijn op de LED-reclameborden langs het veld niet de gebruikelijke sponsoruitingen te zien, kondigde PSV vrijdag aan. De geldschieters hebben hun plek afgestaan om ruimte te maken voor berichten over de werving van bloed- en stamceldonoren. De uitingen volgen in het kader van de ziekte van PSV-perschef Thijs Slegers. Hij lijdt aan een ongeneeslijke vorm van leukemie, maar hoopt zoveel mogelijk nieuwe donoren te werven. Naast de oproepen in het stadion is aanstaande maandag ook een live-show op ESPN te zien die gewijd is aan de ziekte van Slegers en de zoektocht naar nieuwe donoren. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen