Xavi Simons geeft in interview niks prijs over PSG-clausule

11 februari 2023, 23:17

Xavi Simons heeft tijdens de oorwassing van PSV tegen FC Groningen (6-0) maar weer eens laten zien dat hij de absolute uitblinker is van de Eindhovenaren. De talentvolle middenvelder was met een schitterende goal en een assist belangrijk voor zijn ploeg. De grote vraag blijft of Simons na dit seizoen nog speler is PSV. In zijn contract heeft hij een clausule staan waardoor hij komende zomer voor zo'n twaalf miljoen euro kan terugkeren naar Paris Saint-Germain. Voor de camera's van ESPN geeft de jongeling niks prijs over zijn toekomst.

PSV onderzoekt de mogelijkheden om de clausule te slopen. Hoe groot de kans is dat dit lukt, wil Simons niet beantwoorden. "We zullen zien wat er gaat gebeuren in de toekomst, ik ben in ieder geval heel erg blij hier. Ik wil hier mooie dingen bereiken en prijzen winnen", vertelt de middenvelder tegen Hans Kraaij jr. 

"Ik weet niet wat er in de komende vier tot vijf maanden kan gebeuren. Ik weet wel dat ik een vijfjarig contract hier heb en mooie dingen wil bereiken met de club. Dat is wel een van mijn doelen", zegt Simons. Met tien goals in 21 wedstrijden is de enkelvoudig Oranje-internatinal dit seizoen de smaakmaker van PSV. Ook tegen Groningen stal hij de show. "Maar ik geniet vandaag het meest van de drie punten."

Andere interessante clausule

Deze week meldde het Eindhovens Dagblad dat Simons er om sportieve redenen hoogstwaarschijnlijk beter aan doet om bij PSV te blijven. De krant onthulde een detail van de clausule die in het contract van de middenvelder staat. Als de Oranje-international terugkeert bij PSG, mogen de Parijzenaren hem niet direct doorverkopen of -verhuren.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen