Emotionele Özyakup met zijn hoofd nog bij slachtoffers: "Boeit me niet dat ik gescoord heb"

12 februari 2023, 14:00

Matchwinner Oguzhan Özyakup kon zaterdag eigenlijk alleen maar denken aan de slachtoffers van de zware aardbeving in zijn thuisland Turkije. De Turk gaf niet zo veel om zijn winnende doelpunt tegen Fortuna Sittard en wilde graag nog wat kwijt over de slachtoffers in zijn land.

In gesprek met ESPN vertelt de zichtbaar aangeslagen speler van Fortuna dit over de wedstrijd en de afgelopen dagen. "Het boeit mij op dit moment echt niets dat ik gescoord heb. De afgelopen dagen waren echt zwaar voor ons. Ik denk voor iedereen. Je ziet dat iedereen ineens één is. Iedereen op de wereld leeft mee. Scoren, wedstrijden winnen, dat komt en gaat. Je beseft dat het eigenlijk helemaal niet belangrijk is. Mensen verliezen hun huis. Ze verliezen kinderen, ouders, oma's, opa's, familieleden. Daar moeten ze mee leven."

Na het maken van zijn goal maakte Özyakup een statement door een shirt te laten zien met daarop de teks 'Pray for Turkey'. "Ik denk dat wij een bereik hebben. Wij kunnen mensen misschien sneller bereiken dan anderen. Daar kunnen we gebruik van maken. Iedereen doet ontzettend z'n best. Ook jullie (de media). Iedereen waardeert het."

Lees ook: Oguzhan Özyakup schiet Fortuna naar emotionele overwinning

De spelers van Fortuna, die mede gezien de eigenaren een nauwe relatie met Turkije hebben, hebben niet getwijfeld om niet te spelen. "We hebben een team met allemaal topgozers. De jongens zijn hartstikke aardig. Ze vragen elke dag hoe de situatie is. Je voelt dat iedereen met je meeleeft en dat waarderen we enorm." Özyakup vertelt ook dat hij contact heeft met mensen uit dat gebied. "Er lopen daar veel vrienden en familie. En ook familie van vrienden. Het is niet te verwoorden en niet te beseffen. Je kunt het je gewoon niet voorstellen", besluit de 43-voudig international van Turkije.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen